Ben jij de Bierspecialist in de horeca 2021?
Ben jij die gepassioneerde horecaprof (m/v) die je gasten het beste bieradvies geeft en die bieren perfect serveert? Breng jij de bierbeleving op een hoger plan? Zorgt jouw passie en kennis voor een mooie bieromzet? Kan jij bij een gerecht een goed bier adviseren? Ken jij de bieren en de brouwers op je kaart en weet je je gasten te verrassen? Dan ben jij misschien wel degene die dit jaar op het podium staat in een bomvol theater Amsterdam!
Twee jaar geleden was de eerste editie van Bierspecialist in de Horeca. Richard Moerkerk van Proeflokaal De Boom in Alkmaar was de trotse winnaar. Word jij zijn opvolger?
Laat het zien!
Je hebt veel praktijkervaring en daarom willen we ook graag dat je dat laat zien aan onze fantastische jury. De wedstrijd Bierspecialist in de Horeca 2021 heeft dan ook een focus op de horecapraktijk. De praktijk telt 80% mee, theorie 20%!
Ben jij erbij op 22 september in Ahoy Rotterdam?
Op Gastvrij Rotterdam, waar de wedstrijd plaatsvindt, ga je tappen, schenken en serveren. Je geeft bieradvies aan gasten en je weet goede bieren te pairen bij heerlijke gerechten. Je doet ook een schriftelijke kennistest en je gaat blindproeven. Het wordt een prachtige dag!
Maar let op: we hebben plek voor slechts 30 deelnemers!
Overtuig de jury dat jij een van die 30 bent!
Hoe doe je dat?
Maak met je telefoon een simpele video van maximaal 90 seconden. Let op: we beoordelen de video niet op beeld/geluidkwaliteit, maar op de inhoud.
Laat je werkgever, chef of collega vertellen waarom jij de bierspecialist in de horeca bent. Of laat het je gasten vertellen. En vergeet ook niet zelf aan het woord te komen. Overtuig de jury dat ze jou moeten selecteren voor de wedstrijddag door ze te vertellen waarom jij de titel verdient! Vertel iets over je passie, je kennis, je gastvrijheid. Overtuig ons!
De video stuur je (via WeTransfer) naar bierspecialist@servicecenter4h.com
De videotips op een rij:
Betrek werkgevers en gasten bij je pitch om hen te laten vertellen waarom ze jou een geweldige bierspecialist vinden.
- Vertel over je passie voor bier.
- Waarom werk je zo graag in deze zaak?
- Wie ben jij, wat is jouw achtergrond en hoe ben je in de bierwereld terecht gekomen?
Doe je mee?
Klik dan hier om je in te schrijven
Dit zijn de spelregels:
- Je werkt minimaal 24 uur per week in een horecazaak en die 24 uur ben je op de werkvloer grotendeels met bier bezig (natuurlijk serveer je je gasten ook wel andere dranken).
- De horecazaak waar je werkt schrijft je in! Je doet dus mee namens de horecazaak waar je werkt.
- Je bent hoe dan ook beschikbaar op woensdag 22 september 2021!
Je wordt geselecteerd. En dan?
Als je wordt geselecteerd voor de wedstrijddag, dan zijn de inschrijfkosten 25 euro. Pas na betaling ben je officieel deelnemer. Deze eerste fase, de pitch met een filmpje, kost dus niets, behalve een beetje tijd en enthousiasme.
Wat krijg je voor die 25 euro? Een ontvangst met koffie & meer, een lunch en een waardevol oordeel over je skills door een jury van topexperts. Op die manier is het ook een leerzame dag die je verder helpt in je carrière. Je krijgt een certificaat van deelname! Het bewijs dat je een van de beste bierspecialisten van Nederland bent, want je was geselecteerd.
Je hebt sowieso een fantastische dag, samen met andere gepassioneerde bierspecialisten in de horeca!
Specialisten beoordelen jouw prestaties.
De jury
We zijn trots op de jury. Toonaangevende experts gaan jouw prestaties beoordelen. We stellen ze graag aan je voor:
- Arvid Bergström (Proef Bier, biersommelier, auteur)Hans Glandorf (coryfee bierhoreca, op persoonlijke titel)
Puck Kerkhoven (foodjournalist, redacteur Entree, auteur Bier & Food) - Bart van Kleef (CRAFT)
Fiona de Lange (biersommelier, cicerone, zytholoog, auteur) - Richard Moerkerk (Bierspecialist in de horeca 2019, gastjurylid)
- Henri Reuchlin (biersommelier, cicerone, coördinator StiBON)
- Fedor Vogel (Bier! Magazine)Lucie Wigboldus (directeur Nederlandse Brouwers).
- Pepijn van der Waa (BierTalent, Brewtaste, Nederlands Kampioen biersommelier)
Bestuur Bierspecialist in de horeca:
- Charles van Goch (Mise en Place, juryvoorzitter)
- Tom de Lepper (horecaondernemer, Stadsbrouwerij Maastricht)
Gerard Molenaar (biersommelier Entree Magazine, vice-juryvoorzitter) - Mike Velleman (uitgever Entree Magazine)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen