3 tips om jezelf als restaurant te kunnen onderscheiden

Horeca marketing bureau The Underdog

3 tips om jezelf als restaurant te kunnen onderscheiden

Als restaurant is het tegenwoordig belangrijk om jezelf te onderscheiden van de concurrentie. Met zoveel eetgelegenheden die strijden om de aandacht van potentiële klanten, is het belangrijk om op te vallen. Dat houdt dus niet alleen in dat je ervoor moet zorgen dat je restaurant tot in de puntjes verzorgd is, maar ook dat mensen je weten te vinden. De meeste mensen beginnen hun zoektocht namelijk online, dus zorg ervoor dat je hier aanwezig bent. Door de hulp in te schakelen van een goed marketing bureau zoals The Underdog, kun je ervoor zorgen dat je website er goed uitziet, je de boodschap op de juiste manier uit weet te dragen en de mensen je ook daadwerkelijk weten te vinden wanneer ze op zoek zijn naar een restaurant in de buurt. Uiteraard zijn er daarnaast nog veel meer handige tips die we graag met je willen bespreken.

Zorg voor een onvergetelijk sfeer

Een van de beste manieren om jezelf als restaurant te onderscheiden, is door een unieke en gedenkwaardige sfeer te creëren. Dit kan worden bereikt door middel van zorgvuldig gekozen decor, muziek, verlichting en zelfs de uniformen van het personeel. Denk na over wat voor ervaring je wilt bieden aan je gasten en zorg ervoor dat elk aspect van de sfeer hierop aansluit. Of het nu gaat om een gezellige en informele sfeer of een chique en elegante ambiance, het is belangrijk dat gasten jouw restaurant herinneren vanwege de unieke sfeer die het biedt. Je zult merken dat dit ervoor zorgt dat je steeds meer mond tot mond reclame krijgt, wat uiteindelijk zal zorgen voor meer gasten die graag bij je willen komen eten. Reden genoeg om eens kritisch naar bijvoorbeeld het interieur te kijken.

Bied een menu met onderscheidende gerechten

Een andere manier om jezelf als restaurant te onderscheiden, is door het aanbieden van een menu met verschillende en vooral ook onderscheidende gerechten. Zorg voor smaakvolle gerechten die uniek zijn voor jouw restaurant en die gasten nergens anders kunnen vinden. Experimenteer met ingrediënten, kooktechnieken en presentatie om gerechten te creëren die niet alleen heerlijk smaken, maar ook visueel aantrekkelijk zijn. De mensen die kiezen voor een avond uit eten kiezen niet alleen voor eten, maar voor een beleving. Door een menu aan te bieden dat gasten nergens anders kunnen vinden, zorg je ervoor dat ze terug blijven komen voor meer.

Zorg voor uitstekende service

Wat we zeker niet mogen vergeten en waar jij jezelf als restaurant echt in kunt onderscheiden, is door een uitstekende service te bieden. Zorg ervoor dat je personeel getraind is om gasten vriendelijk en professioneel te benaderen en om uitmuntende service te bieden. Een warm welkom, attent personeel en de bereidheid om aan de wensen van de gasten tegemoet te komen, kunnen een blijvende indruk achterlaten en ervoor zorgen dat gasten hun ervaring in jouw restaurant waarderen en er met positieve gevoelens op terugkijken. Daarom is het ook zo belangrijk om te investeren in goed personeel, zodat ze precies weten wat er van ze verwacht wordt.

Entree-samenwerkingen-button-1

 

Artikel delen