Bezorgdienst aanbieden als restaurant? Hier kun je aan denken

Bord met pastapesto

Bezorgdienst aanbieden als restaurant? Hier kun je aan denken

Geen zin om te koken? Dan is het tegenwoordig heel eenvoudig om eten te bestellen, zodat het bij je aan de deur wordt bezorgd. Ideaal, gemakkelijk én natuurlijk ook erg lekker. Heb je een restaurant, maar wil je de mensen thuis ook laten genieten van jouw maaltijden en wil je een bezorgdienst aanbieden? Dan kun je letten op een aantal zaken: we sommen het hieronder voor je op.

1. Wat wil je bezorgen?

Met een eigen restaurant heb je vast allerlei verschillende specialiteiten die je jouw gasten aanbiedt. Het is belangrijk dat je ook keuzes maakt welke gerechten je wil gaan bezorgen. Houd er ook rekening mee dat niet elk gerecht geschikt is voor bezorging: het moet natuurlijk wel warm en/of vers blijven. Ook moeten de gerechten natuurlijk niet slap worden en moeten ze er ook thuis nog smakelijk uitzien. Je kunt ook nadenken om een menu op te stellen, speciaal voor de bezorging.

2. Hoe regel je het vervoer?

Daarnaast is het belangrijk om na te denken over het vervoer. Hoe ga je jouw eten bezorgen bij de mensen thuis? Zo kun je overwegen om zelf op zoek te gaan naar bezorgers die in een auto willen rijden. Je kunt ook nadenken over duurzame opties, zoals een elektrische auto. Een zakelijke auto kun je bovendien heel eenvoudig leasen: met financial lease heb je ook nog eens recht op verschillende voordelen zoals de fiscale voordelen, en hoef je de auto niet meer in te leveren bij de leasemaatschappij als het contract afgelopen is. Zo kun jij zonder gedoe de maaltijden bezorgen.

3. Denk aan de verpakking

Het is belangrijk dat de maaltijden veilig, warm en netjes aankomen. Schenk daarom dus veel aandacht aan de verpakking. Ook kun je duurzame opties overwegen: denk aan duurzame kartonnen doosjes waar je de maaltijden in kunt bewaren en vervoeren, die geschikt zijn voor voedsel. Naast dat je denkt aan de verpakking, is het natuurlijk ook goed om servetjes, bestek en kleine extra’s toe te voegen voor de ultieme ervaring voor de klant.

4. Denk aan de praktische en logistieke zaken

Het is ook belangrijk om je te verdiepen in de praktische zaken. Met een eigen onderneming is het namelijk goed dat je je houdt aan de regels: denk aan de inschrijving van jouw onderneming, maar ook dat je je houdt aan de wetten en regels omtrent het aanbieden van voedsel op een hygiënische en veilige manier. Als je een eigen bezorgdienst gaat beginnen, is het ook goed om te denken aan de logistiek. Er moet namelijk genoeg ruimte zijn in de keuken en de medewerkers moeten elkaar niet in de weg lopen. Ook moeten de bezorgers natuurlijk op tijd de maaltijden bezorgen en voldoen aan de tijden die de gasten hebben doorgegeven.

Entree-samenwerkingen-button-1

Artikel delen