Fijne kleding voor horecamedewerkers: waar moet je rekening mee houden?

kleding voor horecamedewerkers

Fijne kleding voor horecamedewerkers: waar moet je rekening mee houden?

Als horecaondernemer wil je dat je werknemers er representatief uitzien. Door het aanbieden van bedrijfskleding zorg je voor uniformiteit binnen de werknemers. Daarnaast maak je ze extra herkenbaar voor de gasten. Donkere kleding geeft een chique uitstraling , terwijl lichtere kleuren een informele en vrolijke sfeer laten zien. Tijdens het kiezen van de juiste kleding moet je ook rekening houden met de functie van de medewerker. Zo heeft je kok andere kleding nodig dan je serveersters. Maar waar moet je precies op letten bij de aanschaf van (nieuwe) kleding voor jouw medewerkers? 

Katoen is zacht en ademt 

Kleding voor in de horeca moet voldoen aan veiligheid en hygiënevoorschriften, maar tegelijkertijd moet het ook functioneel en representatief zijn. In de horeca is het belangrijk dat de kleding die je draagt je niet belemmert in je bewegingen. Comfortabele kleding is een must. Het moet ademend genoeg zijn om je lichaamstemperatuur te reguleren. Voor de vrouwelijke horecamedewerker kun je een tegemoetkoming geven en een sport bh kopen die goed ondersteunt tijdens het werk. Wanneer je kiest voor blouses of shirts van katoen maak je zeker een goede keuze. Katoen is een stof die zeer ademend is en wanneer je kiest voor stretchkatoen geef je de medewerker meer vrijheid om te bewegen omdat stretch katoen minder knelt of irriteert. 

De broek of de rok 

De broek of rok die je medewerker draagt dient voorzien te zijn van een comfortabele band, eventueel voorzien van lussen bij het willen dragen van een riem. Wanneer het model van de broek wat wijdere pijpen heeft, kan de medewerkster ook kiezen om er een sportlegging voor dames onder te dragen. Dit zorgt voor minder vermoeide benen en kan tijdens de winter dienen als bescherming voor de kou wanneer je een terras aanbiedt aan je klanten. Kiest je medewerkster voor het dragen van de rok, dan dient deze niet te kort te zijn. Over de knie is een nette lengte en geeft een professionele uitstraling. 

Makkelijk te wassen 

Zoals aangegeven is veiligheid belangrijk. Zo kan het zijn dat je medewerkers in de keuken bovenkleding met korte mouwen wilt laten dragen om zo de kans op vlam vatten te verkleinen. Ook schoenen met antislip zolen zijn belangrijk om val en glijpartijen te voorkomen. Ook hygiëne komt om de hoek kijken. De kleding moet dus makkelijk te wassen en te drogen zijn zodat de medewerker deze snel weer aankan. Het aanbieden van een extra set kleding zorgt ervoor dat deze schoon en fris is bij aanvang van de werkzaamheden. Je kunt ook kiezen voor een wasservice, zo zijn je medewerkers elke dag voorzien van fris gewassen en gestreken kleding. 

Accessoires en logo 

Kleding voorzien van vakjes en zakjes geeft je medewerker ook de mogelijkheid om notitieboekjes, pennen of de pda veilig en netjes bij zich te dragen. Daarnaast kan het verstrekken van een gilet aan de mannelijke werknemers en een sjaaltje aan de medewerksters een mooie toevoeging zijn op het geheel. Een logo kan ervoor zorgen dat je etablissement beter wordt herkend en geeft zo extra inkomsten omdat gasten sneller een medewerker herkennen en een bestelling plaatsen. 

Entree-samenwerkingen-button-1

 

Artikel delen