Hotel-chique interieur wordt steeds populairder in restaurants

Glas wijn en een bord sushi

Hotel-chique interieur wordt steeds populairder in restaurants

Als we het hebben over een hotel-chique interieur, dan kenmerkt dit zich met name door de luxe uitstraling. Het is daarom niet vreemd dat steeds meer restaurants kiezen voor deze stijl. Het grote voordeel is dat je eenvoudig een compleet andere sfeer kunt creëren in je restaurant, waardoor je ook zorgt voor een andere beleving. Hierdoor trek je andere gasten aan en til je het restaurant naar een hoger niveau. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer iemand zich prettig en thuis voelt, ze langer blijven zitten, wat uiteindelijk ook de omzet ten goede komt. Hoe dit precies zit en waarom deze stijl zo populair is, leggen we je aan de hand van een aantal voorbeelden uit.

Wat is een hotel-chique interieur?

Hotel-chique is een stijl die de luxe en verfijning van een hotelkamer naar andere ruimtes brengt, zoals restaurants. Deze stijl kenmerkt zich door een zorgvuldige selectie van materialen, kleuren en details. Denk aan de combinatie van luxe stoffen als velvet en fluweel met edelmetalen zoals messing, en aan de warme uitstraling van donkere kleuren en gouden accenten. Comfortabele zitmeubelen en sfeervolle verlichting dragen bij aan een intieme en uitnodigende sfeer. Restaurants die aanvoelen als een huiskamer, zorgen voor een prettig gevoel. Hierdoor blijven gasten waarschijnlijk ook langer zitten. Dit is ook de reden waarom bekende ketens zoals Van der Valk kiezen voor deze stijl. Wanneer je bij binnenkomst met een prachtige nieuwe weekendtas dames de receptie ziet, is de kans dat je versteld staat van hoe mooi het is vrij groot.

Creëer een unieke sfeer

Als restaurant of hotel weet je hoe belangrijk het is om jezelf te blijven onderscheiden. Als restaurant doe je dit natuurlijk door middel van het eten, maar het oog wil ook wat. Wanneer je bijvoorbeeld een goed stukje zalm krijgt opgediend, terwijl je onder een TL-lamp zit, zorgt dit voor een andere sfeer dan wanneer het gezellig is ingericht en verlicht. Overigens is het contrast in het buitenland vaak compleet anders en eet je juist in de meest ongezellige tentjes het lekkerst. Dus ga je binnenkort op vakantie, dan is het aan te raden om bij aankomst direct je reistas uit te pakken, wat leuks aan te trekken en naar een restaurantje in de buurt te gaan. In het buitenland zijn ze veel meer gericht op kwaliteit van eten en is het interieur puur functioneel.

Prijsstelling

Mensen zijn nu snel gevoelig voor kwaliteit en uitstraling. Op het moment dat jij in een chic restaurant zit, ben je sneller bereid om meer te betalen, dan wanneer je in een cafetaria zit. Wat daarbij wel bijzonder is, is dat dit nog helemaal niets zegt over de prijs, maar puur over de beleving van de gast. Op het moment dat je kiest voor een hotel-chique interieur, kun je dus simpelweg ook een hogere prijs hanteren, aangezien je gasten die ook zullen verwachten.

Entree-samenwerkingen-button-1
Artikel delen