Gijsbregt Brouwer: 'Lichte, frisse (Duitse) bieren steeds populairder'

Gijsbregt Brouwer - Column - Lichte frisse Duitse bieren - Header

Gijsbregt Brouwer: 'Lichte, frisse (Duitse) bieren steeds populairder'

Het gaat niet geweldig met bier in Nederland. De pilsconsumptie daalt al even, maar nu hebben ook speciaalbieren en zelfs alcoholvrije bieren het zwaar. Toch ziet trendwatcher Gijsbregt Brouwer lichtpuntjes en praat hij je bij over de bieren waar hij nog wel brood in ziet.

Tekst: Gijsbregt Brouwer
Foto: Michiel Maas (brouwerij De Kromme Haring in Utrecht)

What’s cooking?

De bierbranche is naarstig op zoek naar een opvolger van het succes van speciaalbieren (met name de craft beers) en alcoholvrij bier, want de markt staat onder druk. Recent nam Heineken een belang in Stëlz en ook Grolsch zet vol in op Viper, beide hard seltzers - inderdaad geen bieren. Lichte, Duits georiënteerde bieren kunnen de brug slaan tussen pils en seltzers.

Verder lezen?

Lichte, frisse (Duitse) bieren steeds populairder, lees je via de Entree Digitaal App. Verder lees je nog meer exclusieve artikelen, die alleen beschikbaar zijn voor Entree-abonnees.

Ga naar Entree Magazine Digitaal

Artikel delen