Hoe groot is de impact van Ozempic? 'Restaurants ontwikkelen speciale menu's'

Smoothie King - Ozempic

Hoe groot is de impact van Ozempic? 'Restaurants ontwikkelen speciale menu's'

Ozempic staat symbool voor een nieuwe klasse medicijnen die trek onderdrukt en zo mensen helpt bij de behandeling van diabetes en obesitas. De impact die dit op eten en drinken krijgt is enorm. Trendwatcher Gijsbregt Brouwer over het effect op de horeca. “Er ontstaat behoefte aan kleinere porties en fabrikanten ontwikkelen al speciale menu’s.”

 

Tekst: Gijsbregt Brouwer

Openingsfoto: Smoothie King heeft een speciaal menu voor mensen die GLP-1 nemen.

What's cooking?

De media staan er vol mee, van BN’ers en Hollywoodartiesten die flink afgevallen zijn tot de discussie over wat deze GLP-1 agonisten – zoals Ozempic, Wegovy en Mounjaro – voor impact zullen hebben. Bijvoorbeeld op mensen met diabetes en obesitas, maar ook veel breder: van arbeidsproductiviteit tot zorgkosten en natuurlijk de impact op hoe we eten en drinken, ook in de horeca.

Meer lezen?

Meer over de impact van Ozempic op de horeca lees je via de Entree Digitaal App. Verder lees je nog meer exclusieve artikelen, die alleen beschikbaar zijn voor Entree-abonnees. 

Ga naar Entree Magazine Digitaal

Artikel delen