Zo dichtbij en toch zo ver weg ...
Dat gevoel bekruipt mij als het gaat over de heropening van de horeca. Ja, het komt eraan, dat weten we allemaal. We staan er vlak voor, maar als we de wachtende gasten bijna kunnen vastgrijpen, worden zij voor onze neus weer weggetrokken. Heel frustrerend. Terwijl iedereen er klaar voor staat. Met al het besef van verantwoordelijkheid dat je van professionals kunt verwachten. “Laat ons onderdeel zijn van de oplossing”, reageerde KHN-voorzitter Robèr Willemsen dan ook terecht naar aanleiding van meerdere teleurstellende persconferenties.
Maar goed, er wordt geprikt! En al gaat het langzamer dan gewenst, dat hadden we een halfjaar geleden misschien niet durven hopen. Het wordt zomer en ook de ontwikkelingen staan niet stil, integendeel. Het is spannend om te zien wat er straks aan concrete vondsten, ander gedrag en trendverwachtingen overblijft. Natuurlijk is daar straks winst te halen. Maar ja: straks, straks ...
Iris Kranenburg is hoofdredacteur van Entree Magazine