Trendforecaster en marketeer Vincent van Dijk struint de hele wereld af, op zoek naar hotspots waar je als horecaprofessional absoluut moet zijn geweest. Elke maand verschijnt deze rubriek. Dit keer was hij in Son Bunyola op het Spaanse eiland Mallorca, het nieuwe megaproject met 29 kamers en verschillende restaurants en bars van de Britse topondernemer Richard Branson (73), dat in juni opende.
Tekst: Vincent van Dijk
Het project is groots opgezet. Als het hek bovenaan de vallei openzwaait, begint de afdaling over een enorme oprijlaan. In de verte ligt het huis dat doet denken aan een kasteel, de luxe villa’s en het oude olijfpersgebouw waarin zich een tapasrestaurant bevindt. Alles, maar dan ook alles in het hotel - van interieurdesign tot amenities en de producten in de binnenkort te openen shop - komt van het eiland en is met veel liefde samengesteld.
Hier wil je trouwen, decadente bedrijfsfeesten geven, elk deel van de dag een drankje doen in een andere outlet en champagne drinken in het infinity-bubbelbad. Op het steeds warmer wordende Mallorca biedt deze kant van het eiland verkoeling en maakt een zeebriesje het leven dragelijk. Te koel? Dan verwarmen ze het immense buitenbad.