10 zomerse recepten die het verschil maken op jouw terras
Terrassen zijn niet meer uit het horecalandschap weg te denken. Buiten is meer dan ooit het nieuwe binnen. Voor veel horecaondernemers is dit dan ook hét moment om te knallen. Zorg er dus voor dat je een terras menu hebt waarmee je je gasten kunt verrassen. Om je daarbij te helpen, geeft Van Geloven tien tips voor zomerse recepten voor de menukaart. Van klassiekers met een moderne twist tot een zomerse borrelplank.
Klassiekers met een twist
Klassieke recepten mogen op je menukaart niet ontbreken. Maar door ze net even anders te presenteren, kun je je gasten toch verrassen.
1. Italiaans broodje frikandel
Een broodje Bikfrik, maar dan met een zomers tintje. Zo breng je de zon op je menukaart. Met rucola, zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten en pesto mayonaise. Een recept waar je gasten van op zullen kijken.
2. Broodje kroket met appel en radijskiemen
Een broodje kroket is natuurlijk dé klassieker. Geef het broodje een twist door de kroket op een luxe brioche bol te serveren, gecombineerd met veldsla, appel en radijskiemen. Vervang de rundvleeskroket eventueel door een groentekroket. En maak het af met appelstroop erop! Zo serveer je toch wat bijzonders.
Helemaal on trend!
Wil je je gasten graag wat nieuws bieden en met de tijd meegaan? Met deze recepten ben je dit terrasseizoen helemaal on trend!
3. Bietenwrap met Nacho Cheese Bites
Ook bieten zijn helemaal in. Ze kleuren elk gerecht en maken er wat bijzonders van. Net zoals deze bietenwrap gevuld met appel, gekleurde biet en Nacho Cheese bites. Een echt zomers lunchgerecht of borrelbite voor op het terras, waarmee je geheid je gasten kunt verrassen.
4. Indonesische loaded fries
Loaded fries zijn helemaal de trend, en dat is niet zo gek. Het is lekker, het is gevarieerd en je kunt er prima mee experimenteren. Met deze Indonesische variant met een kroket, een eitje, steranijs en ketjap manis bijvoorbeeld, heb je vast een hit te pakken.
5. Smokey cheeseburger met avocado
Avocado’s zijn helemaal trendy en doen het goed op een burger. In deze smokey avo-cheeseburger komt het zachte van de avocado samen met de rokerige smaak van de kaas en de knoflooksaus. Met zoete aardappelfrietjes erbij maak je het gerecht helemaal af.
Ultra zomers
Wil je écht de zomer op je bord? Hier drie recepten waarmee jij gegarandeerd in het terrasseizoen gaat scoren.
6. Zomerse focaccia-sandwich
Een focaccia is een typisch mediterraans broodje, heel toepasselijk dus voor het zomerse weer. Deze variant met De Bourgondiër is extra fris door de knapperige coleslaw en appel, en is daardoor een perfecte toevoeging aan je zomerse (lunch)kaart.
7. Kipkorn®sticks met ananas en paprika
Verrassend en toch heel simpel. Met stukjes Kipkorn®, ananas en paprika aan een stick. In combinatie met de sweet chili saus serveer je hiermee je gasten een lekker zomers gerecht voor de lunch of de avond. Nog lekkerder als je de ananas even kort grilt.
8. Bitterballen pintxos met prosciutto
Bitterballen maar dan anders. Serveer een plankje of bordje met geroosterde broodjes, met daarop een plakje prosciutto, gegrilde nectarine, basilicum en Van Dobben rundvlees bitterballen. De nectarine geeft deze borrelbite een heel zomerse twist.
Borrelplank voor op het terras
Zien eten doet eten! Borrelsnacks zijn dan ook onmisbaar op het terras. Hier twee borrelrecepten die het bijvoorbeeld goed doen met beerpairing, en waar je gasten graag wat langer voor blijven zitten.
9. Doe-het-zelf miniburgers
Hamburgers zijn altijd lekker, en deze kleinere varianten helemaal. Bak de snacks uit de Borrelmaatjes Sliderbox, zet alle ingrediënten bij elkaar op een borrelplank, lepeltjes erbij voor de sauzen en voila! Je gasten zijn klaar om hun eigen mini burgers te maken.
10. Vega borrelplank
Diverse warme en koude vegasnacks waarmee je zeker gaat scoren. Vegetarische bitterballen, twee soorten kaassnacks en miniloempia’s, aangevuld met wat lekkere olijven, tomaatjes en komkommer met feta en zongedroogde tomaten. Zo heb je in no-time lekkere borrelsnacks op tafel staan.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen