5x nieuwe plantaardige snacks tijdens Horecava 2025

5x nieuwe plantaardige snacks tijdens Horecava 2025

5x nieuwe plantaardige snacks tijdens Horecava 2025

Tijdens de Horecava 2025 werden weer veel nieuwe plantaardige snacks geïntroduceerd. Van pastinaakbites en zalmhapjes tot burger en knapperige oesterzwammen. Groente blijkt het toverwoord bij de nieuwe snacks, want bijna geen enkele snack bevat tofu.

1. The Root Rizzler

Deze snack won onlangs de Horecava Sustainability Award: The Root Rizzler van SNACKWITHBENEFITS. Deze bite bestaat uit pastinaak, witte peper én een crunchy jasje van gered chipsafval. Pluspunt is dat deze snack een B-nutriscore heeft, verantwoord snacken dus!

2. Burger van erwteneiwit

Horecaslagerij Mind your Meat introduceerde een smaakvolle plantbased burger, gemaakt van erwteneiwit en tarwe. Hierin is geen soja gebruikt, zodat de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk blijft. Daarnaast bevat erwteneiwit veel proteïne, win-win!

3. Crispy Oyster

Je zou bijna denken dat je een sappige kippenpoot eet, maar het is oesterzwam verpakt in een jasje van panko! De Crispy Oyster van Vegan Masters bestaat al wat langer, maar is nu verder doorontwikkeld met een nieuw recept. De snack kun je in de oven of airfryer bereiden. Je hoeft hem dus niet in de frituurpan te gooien, waardoor je bespaart op vettigheid én ongezonde voedingswaarden. Deze snack heeft dan ook een A-nutriscore, zodat gasten zonder schuldgevoel kunnen snacken.

4. Vegan zalm

De Franse startup Olala! introduceerde hun ‘Salmonderful’: vegan zalm. Wonderful is het zeker, want deze plantaardige snack smaakt verrassend naar echte zalm! De textuur is romig en de smaak rokerig. Perfect voor op de borrelplank met een broodje of toastje.

5. NY Fusion Burger

Een vegan burger geïnspireerd op New York, ontwikkeld door LA Streetfood. Deze burger bevat invloeden uit Spanish Harlem (black turtle-bonen), Little Italy (cannellini) en China Town (edamamebonen en gochujang). De snack is sappig met een stevige bite en bereid je vanuit de vriezer eenvoudig in de frituur of oven.

Artikel delen