Bas van Kranen van restaurant Flore uit Amsterdam werd tijdens de Michelin uitreiking 2022 op het podium geroepen om twee MICHELIN Sterren in ontvangst te nemen. Wij spraken Bas van Kranen naar afloop en vroegen hem naar zijn eerste reactie. "Toen ze op het punt waren dat ze het laatste restaurant met één MICHELIN Ster benoemden, zeiden we tegen elkaar: We kunnen nu twee kanten op, of we hebben alleen de Groene Ster of het gaat gek worden."
De inspecteurs zijn erg te spreken over de originele aanpak en de nadruk die Bas van Kranen legt op groenten en lokale producten: 'De zoektocht naar duurzame oplossingen voedt zijn creativiteit en heeft een zeer zuivere kookstijl tot stand gebracht'. Eerder tijdens de uitreiking mocht Bas van Kranen al een Groene Michelin Ster in ontvangst nemen. Van Kranen: 'Ik moet zeggen dat het rijtje met alle nieuwe restaurants met één ster wel heel lang was en we zagen echt een flinke uitbreiding van bistronomie. Toen ze zeiden dat het volgende restaurant de laatste was met één MICHELIN Ster, zeiden we tegen onszelf: "We kunnen nu twee kanten op, of we hebben alleen de Groene Ster of het gaat gek worden".'
Vorig jaar september openen chef Bas van Kranen en zijn team restaurant Flore in hotel De L'Europe Amsterdam. Flore verving hiermee het gerenommeerde restaurant Bord'Eau. Hoe belangrijk zijn deze twee sterren voor hotel De L'Europe Amsterdam? Van Kranen: 'Deze erkenning zet je op een podium, zeker internationaal. Nu kwamen er mensen bij ons eten, maar wat je straks gaat zien met deze twee MICHELIN Sterren is dat mensen bij je komen slapen om bij je te eten.'