advertorial
advertorial
promotioneel
In plaatst voor één gerecht, kiezen steeds meer gasten voor allerlei kleine gerechten om samen te kunnen delen. Van tapas en borrelplanken tot menu’s met allerlei kleinere gerechten. Het is gezellig en er zit voor iedereen iets lekkers bij. Foodsharing is helemaal on trend! Vanwege meerdere kleine gerechtjes verhoog je de gemiddelde besteding per bestelling.
Foodsharing is al langer een trend, maar neemt een enorme vlucht sinds millenials en Generatie Z het hebben ontdekt, met name tijdens het borrelmoment op het terras. En de terrassen lopen vol, dus nu is het moment om hier succesvol op in te spelen. Neem deze zes stappen:
Kies één goed moment uit om te starten met food sharing en gooi niet gelijk je hele zaak om. Het terrasseizoen is een perfect moment om uit te pakken met snacks maar er zijn natuurlijk ook andere momenten waarop je gasten graag sharen zoals als het buiten frisser wordt en er binnen een haardvuurtje brandt.
Kijk samen met je keukenteam en personeel naar je menukaart en maak een selectie van gerechten die geschikt zijn om te delen. Kies vooral gerechten met diverse smaken en kleuren voor een aantrekkelijk en breed aanbod. Denk ook aan kleinere porties van populaire gerechten.
*De tekst loopt verder onder het kader.
Mini snacks passen perfect binnen foodsharing. Ze zijn lekker, makkelijk te bereiden en ideaal voor op de borrelplank. Zet deze kleine lekkernijen op jouw menu:
Laat gasten, vrienden of familie de nieuwe sharinggerechten op je kaart proeven om feedback te verzamelen en je menukaart te optimaliseren. Test ook je portiegrootte en de bereidingstijd.
Niet alleen een goede menukaart is van belang, je personeel is misschien wel belangrijker in het succes van je nieuwe aanbod. Informeer je personeel goed over je nieuwe concept en train ze in upselling-technieken.
Je zaak is er klaar voor dus nu mag iedereen weten dat jij foodsharing aanbiedt. Gebruik hiervoor je website, sociale media, lokale media en influencers. Zien eten, doet eten!
Welke gerechten vallen in de smaak bij je gasten en welke minder? Passen kleinere porties misschien beter of juist grotere? Gebruik die inzichten van je gasten en personeel om je aanbod en service continu te verbeteren.
Foodsharing heeft niet alleen voordelen voor je gasten maar ook voor jouw als ondernemer. Gasten meerdere gerechtjes laten delen kan er namelijk voor zorgen dat:
Redenen genoeg dus om met jouw zaak op deze trend in te spelen!