promotioneel
Cas & Kas pionieren met vegan bitterballen en kroketten + gratis proefpakket
Cas & Kas pionieren met vegan bitterballen en kroketten + gratis proefpakket
Ze willen genieten van het leven, maar ook hun verantwoordelijkheid nemen voor de wereld, zeggen Cas de Weerd en Kasper Luiten. De oprichters van Cas & Kas willen met hun vegan snacks de nieuwe standaard in de horeca zetten voor bitterballen en kroketten. “Een must have op iedere menukaart.” Benieuwd? Onder dit bericht kun je een gratis proefpakket aanvragen.
Openingsbeeld: Ondernemers Cas de Weerd en Kasper Luiten
Het ondernemersverhaal van Cas de Weerd en Kasper Luiten leest als een jongensboek. Twee vrienden die nog maar een paar jaar geleden in de keuken van hun studentenhuis in Rotterdam vegan ragout stonden te maken en nu Nederland veroveren met hun plantaardige bitterballen en kroketten. De toenmalige studenten bedrijfskunde wilden graag ondernemen, liefst in de horeca en dan ook iets bijdragen aan een maatschappelijk probleem: de negatieve effecten van de vleesconsumptie. Project bitterbal was geboren.
Bitterballen staan in bijna iedere horecazaak op de kaart, maar een echt lekkere vegan bitterbal was er volgens de oprichters van Cas & Kas nog niet. “Het doel was om te kijken of het ons zou lukken om een bitterbal te maken die net zo lekker is als een normale bitterbal, maar dan helemaal vegan”, zegt Cas. “En dus gingen we aan de slag met de ragout”, vult Kasper aan. “We organiseerden ondertussen veel vrijdagmiddagborrels om onze bitterballen te testen en te verbeteren. De smaak moest gewoon helemaal goed zijn. Als iets superlekker is, maakt het niet uit of er vlees in zit. Het duurde ongeveer anderhalf jaar voordat we echt een product hadden waar iedereen achterstond: chefs, vegans, vleeseters en alles wat daartussenin zit.”
Nieuwe standaard
De volgende stap was om bij zoveel mogelijk horecazaken op de menukaart komen te staan. “Toen begon het echte avontuur”, zegt Cas. “We zijn twee jonge gasten die zich in een traditionele wereld begeven en het product zelf hebben ontwikkeld. Horecaondernemers vinden ons verhaal leuk en vinden het tof om iets bijzonders op de kaart te zetten. En wat echt mooi is: steeds meer ondernemers kiezen onze bitterbal omdat ze het de lekkerste vinden en niet omdat ie vegan is.”
Inmiddels worden de bitterballen en kroketten van Cas & Kas al in veel horecazaken in de Randstad geserveerd en zijn ze in alle groothandels verkrijgbaar. “Het gaat sneller dan gedacht”, zegt Kasper. “Maar we zijn nog lang niet klaar. We willen een nieuwe standaard zetten voor bitterballen en kroketten. We willen een must have worden op iedere menukaart.”
Positieve vibe
Kasper: “We willen uitstralen dat we genieten van het leven, maar dat we ook verantwoordelijkheid willen nemen voor de wereld. Wij organiseren veel borrels, hebben een foodtruck en staan op veel festivals. We proberen een leuke sfeer neer te zetten en op die manier mensen vegan te laten eten.” Cas: “Maar we zijn niet belerend. Je hoort ons niet zeggen dat je geen vlees mag eten, of dat de wereld kapot gaat. We richten ons op het positieve. Onze bitterbal is superlekker en toevallig ook nog vegan. Het is een product waarbij je het verschil niet meer proeft. En ook nog duurzaam is!”
Gratis proefpakket
Vraag nu een gratis proefpakket aan en ontdek de volledig plantaardige bitterballen en kroketten van Cas & Kas.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen