Smaken combineren is een kunst. Als je dit goed doet, zijn gasten bereid hier extra voor te betalen. Foodpairing is dan ook een kansrijk concept. Een interessante ontwikkeling hierin is het pairen van wijn met snacks. Onze partner Van Geloven vroeg wijnadviseur Bowy Aartsen van Wijnkoperij Van Bilsen om zijn beste 6 wijn-spijscombinaties.
Voor horecaondernemers biedt winepairing talrijke voordelen. Gasten vinden het leuk om nieuwe smaken te ontdekken en houden van genieten zonder keuzestress. Voor jou zelf levert winepairing een verhoogde besteding per gast op en biedt het de mogelijkheid tot upselling. Bovendien geeft het serveren van wijn de zaak een premium uitstraling en speel je in op populaire trends, wat een nieuw publiek kan aantrekken.
Aartsen benadrukt het belang van balans in de smaakcombinatie tussen snacks en wijnen. Hij geeft aan dat de diversiteit in druivensoorten, klimaten, smaaktypen en rijpingsprocessen elk een invloed hebben op de smaak van de wijn. Zo hebben deze ook hun weerslag op de smaakcombinatie met je favoriete mini snacks.
Ga vooral ook zelf experimenteren met winepairing. Door te proeven en te experimenteren, leer je de verschillende smaken en combinaties beter kennen. Uiteindelijk staan kwaliteit en smaak centraal. Winepairing kan het borrelmoment naar een hoger niveau tillen. Tip: experimenteer ook eens met cocktail- of bierpairings.
Van Geloven staat voor lekkere en kwalitatieve snacks. Bekijk het uitgebreide snackassortiment.