Dit zijn de finalisten van The Green Chef's Hat 2025

The Green Chef's Hat 2025

Dit zijn de finalisten van The Green Chef's Hat 2025

Op 15 januari was derde editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op Horecava. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van plantaardig koken. De deelnemers die gaan strijden om de titel tijdens Gastvrij Rotterdam op dinsdag 23 september zijn Restaurant Nazka uit Amsterdam, Restaurant Le Poirier uit Burgh-Haamstede en Camionette uit Antwerpen. De wedstrijdorganisatie deelt in de komende tijd nog twee wildcards uit in Nederland en België.  

De focus ligt bij deze wedstrijd op 100% plantaardig koken. Een trend die niet meer te missen is in de wereld van de gastronomie. De deelnemers mochten een onvoorbereide amuse zelf meenemen en moesten een voorgerecht en een tussengerecht koken met producten uit de blackbox van HANOS Nederland en de Dry Aged Biet van Beetz.  

Evolutie in de groentekeuken

Onder het toeziend oog van de jury, die bestond uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World), Luc Kusters (Bolenius * / 5 Radijzen) Frederic Jaunault ( Meilleur Ouvrier de France) gingen de deelnemers aan de slag.  

“De finalisten zullen hun mannetje moeten staan en het beloofd een serieuze strijd te worden. Opvallend is dat er wederom een sterke evolutie is in de groentekeuken. De groentekeuken wordt in Nederland steeds volwassener”, aldus Frank Fol, juryvoorzitter Chairman We’re Smart.  

'De groentekeuken wordt in Nederland steeds volwassener'

Ook Luc Kusters was erg enthousiast over het niveau van de deelnemers. “Groenten nemen echt de hoofdrol, we hebben veel nieuwe bereidingen van groenten gezien die alleen voor groenten geschikt zijn. De groentekeuken ontwikkelt zich naar een nieuw eigen niveau”.   

Frederic Jaunault uit Frankrijk viel het op dat de groentekeuken in Nederland veel verder is dan in Frankrijk. “In Frankrijk begint de evolutie in de keuken op het gebied van groenten nu pas maar in Nederland zijn de chefs al veel verder!  

De winnaars

Restaurant Nazka ging met de prijs voor het “Beste Voorgerecht” naar huis en Restaurant Camionette uit België mocht de prijs voor het “Beste Tussengerecht” meenemen. 

Naast een trofee kregen de winnaars ook een cheque van €250 van de Stichting Kookwedstrijden i.o. , een chefsmes van Dick, een medaille en een fles Est om de winst te vieren. Ook mogen de winnaars een masterclass van een top patissier volgen bij Dobla.  

De deelnemers waren

  • Jofel Prinsenland in Rotterdam
  • Nazka in Amsterdam
  • Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee 
  • Restaurant Camionette in Antwerpen
  • Boutique Hotel Ter Zand in Burgh-Haamstede
  • Restaurant Le Poirier in Burgh-Haamstede
Artikel delen