Enjoy the Korean Food trip: Sterchef ontwikkelt met Remia barbecuesaus

Vigorous Lee Korean BBQ sauce - ADV - Remia - Header

Enjoy the Korean Food trip: Sterchef ontwikkelt met Remia barbecuesaus

Een ware smaakexplosie! Drie woorden die de winnende saus van de Lekkerste Burger sauce 2023 wedstrijd het beste omschrijven. De saus is ontwikkeld door Lars Albers van Vigor* in Vught en vervolgens door hem, samen met de productontwikkelaars van Remia, doorontwikkeld tot de Vigorous Lee Korean BBQ sauce.

Deze stoere en krachtige (Vigorous) BBQ sauce die dankzij zijn hoge viscositeit tevens als marinade gebruikt kan worden is uniek in z’n soort. De specifieke kruiding van o.a. steranijs, gemberwortel en sushi azijn zorgen voor de Koreaanse invloeden en de bite van mosterdzaad zorgt voor een fijn mondgevoel. De saus neemt je mee op een smaakreis! Een zeer verrassende en onderscheidende aanvulling op het bestaande Burger & Grill sauzen assortiment die breed toepasbaar is. Van burgers tot marinade voor spareribs en van Korean sticky chicken tot afgelakte Argentijnse garnalen. Laat je inspireren door de talloze mogelijkheden en verfijnde smaken in de Korean BBQ sauce!

*De tekst gaat verder onder de foto

9- Vigorous Lee Korean BBQ sauce - ADV - Remia
Lars Albers
Lars Albers (Patron-Cuisinier) heeft zijn kennis en ervaring opgedaan in verschillende sterrenrestaurants, waaronder FG** EN Noble*. Hij volgde samen met compagnon Randy Bouwer de ondernemersdroom en samen zijn ze nu eigenaar van Vigor* in Vught, een gastronomisch restaurant welke in mei 2022 werd bekroond met een Michelin ster.

Receptinspiratie: Vigorous Ramen

5- Vigorous Lee Korean BBQ sauce - ADV - Remia

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 l krachtige kippenbouillon (bereid met gember, citroengras en rode peper)
  • 1 limoen
  • 400 gram gegaard buikspek
  • 400 gram udon noedels
  • 2 shanghai paksoi
  • 150 gram gesneden wortel
  • 125 gram taugé
  • 4 zachtgekookte eieren
  • scheutje sesamolie
  • geroosterd sesamzaad
  • 1 stengel bosui (in dunne ringetjes)
  • 2 el gebakken uitjes
  • 4,5 el Vigorous Lee Korean BBQ sauce

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Leg het buikspek in een ovenschaal, smeer in met 3 eetlepels Vigorous Lee Sauce en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 minuten de grillstand van de oven aan, zodat de saus licht gaat karamelliseren.

  3. Verwarm de bouillon in een pan tot het kookpunt. Pers ½ limoen uit en rasp ½ limoen en voeg de limoensap- en rasp toe aan de bouillon met een scheutje sesamolie en 1,5 eetlepel Vigorous Lee Sauce. Roer voorzichtig door en laat eventueel nog iets inkoken als het krachtiger mag zijn.

  4. Breng in een ruime pan water aan de kook, voeg er de noedels aan toe en laat 4-6 minuten koken. Schep tussendoor een keer los, zodat ze allemaal los komen van elkaar. Controleer of ze goed gaar zijn en giet af. Laat goed uitlekken.

  5. Breng in een steelpan water aan de kook. Laat er voorzichtig de eieren in glijden en kook ze 5-6 minuten. Laat direct schrikken onder koud stromend water en pel voorzichtig.

  6. Snijd de paksoi grof en snijd de bosui in dunne ringetjes. 

  7. Dresseer de noedels in diepe borden en leg er de wortel, de paksoi en de taugé langs.

  8. Schenk er de gloeiendhete bouillon overheen.

  9. Leg de dunne plakjes buikspek tegen de noedels aan. Zet er voorzichtig het zachtgekookte eitje op en garneer met het sesamzaad, de bosui en de gebakken uitjes.


Klik hier voor meer informatie en receptinspiratie

Artikel delen