Nog nooit werd er zo veel geschreven en gesproken over horeca als nu. Gijsbregt Brouwer pikt er elke maand iets uit, zodat jij als horecaprofessional een hapje mee kan prikken. Deze maand praat Gijsbregt je bij over waar buiten begint en binnen ophoudt. Ofwel: hoe flexibel is je pui?
Elke keer als we bij Entree over terrassen schrijven, pak ik mijn vaste motto erbij: ‘Buiten is het nieuwe binnen’. Ondanks een extreem nat 2023, is de algehele ontwikkeling van horeca richting buiten: pak de zon zodra die haar stralen over je zaak heen laat glijden. Nadeel is dat binnen dan vaak meteen afvalt. Maar niet met de nieuwe generatie flexibele puien die nu nationaal en met name internationaal opduiken. Dan is binnen ineens het nieuwe buiten.
Zeker in de stad is er lang niet altijd veel terras. Ook al heb je wel een terras, toch blijft binnen leeg, zodra de zon schijnt, tenzij je als ondernemer je pui flexibel maakt. Daar zijn verschillende oplossingen en technieken voor, maar dat is hier minder relevant. Het gaat erom: hoe betrek je deze binnenruimte bij je buitenervaring? De oplossing is simpel: maak het er gezellig en misschien zelfs wel wat we vroeger ‘instagrammable’ noemden: een echt mooie spot om te zitten. De tafel, stoelen en raam vormen zo een zitje of barretje in de zon. Buiten loopt dan over in binnen.
*Tekst gaat verder onder foto.
Gijsbregt Brouwer is oprichter van foodplatform de Buik, food trendwatcher en co-host van de podcast ‘Bekt Lekker’. Ook heeft hij de persoonlijke foodtrendnieuwsbrief Gijsbregt fileert