promotioneel
Jet van de Griendt opende met Tom Hensen in 2020 Big Belly Bar in Breda. Dagelijks genieten er vele gasten van een borrel of shared diner, zonder poespas. Een succesvol horecaconcept dus. De CAS Culinair (mini-)croquettes en bites zijn daarbij een schot in de roos. Luxe lekkernijen die niet alleen opvallen op de kaart, maar ook nog eens makkelijk en ‘waste’ vriendelijk te bereiden zijn. We gaan langs bij de enthousiaste ondernemers!
Foto's: Pim Ras
“The good old days are now.” Deze oneliner prijkt groot op de muur én op de bedrijfskleding van Big Belly Bar, gevestigd in de binnenstad van Breda. Een zin die kenmerkend is voor de Brabantse horecaonderneming, die volop inzet op luxe, maar zeker ook toegankelijk genieten. “Hier kunnen gasten genieten van een hoogstaande borrel- of shared diner, zonder poespas”, vertelt onderneemster Jet van de Griendt, die samen met Tom Hensen Big Belly Bar bedacht en bestiert.
“We staan voor luxe en hoge kwaliteit, waarbij we zoveel mogelijk ‘from scratch’ maken”, gaat Van de Griendt verder. “Daarbij werken we met hoogstaande en smaakvolle, herkenbare producten; onze signatuur is ‘comfort cuisine’. Zo hebben we bekende wijnsoorten, maar dan wel van een goed doch relatief onbekend wijnhuis. Ook hebben we klassiekers als steak tartaar op de kaart staan, maar dan nét wat anders. Eigenlijk willen we met Big Belly Bar een ‘fomo-zaak’ zijn; een plek waar iedere keer weer iets nieuws te vinden is.”
Big Belly Bar heeft een grote bar- en borrelfunctie. Maar daarbij de ouderwetse bitterbal of vlammetjes op de kaart zetten? “Dat past niet bij ons”, aldus een stellige Van de Griendt. De CAS Culinair croquetjes en bites echter wél. “Het assortiment is nét wat anders; dat past goed binnen ons concept van bijzonder én lekker. goed eten. Daarbij wordt zo onze keuken ontzorgd; onze koks kunnen zich focussen op het diner. Er is bovendien geen ‘waste’, want je maakt het niet zelf. Terwijl je niet hoeft in te boeten op smaak, kwaliteit en het luxe-gevoel. 1 + 1 wordt zo 3!”
*Tekst gaat verder onder de foto.
Daarbij zijn de producten van CAS Culinair ook nog eens goed voor de marge, meent de Bredase onderneemster. “We jagen er al snel 25 dozen per week doorheen. En inmiddels zijn we zelfs zo ver dat de CAS Culinair producten onderdeel zijn van de gehele menukaart. Gasten bestellen de croquettes gerust ook als starter.” Lachend: “De red curry-kroketjes durf ik zelfs niet meer van de kaart te halen, men is er te dol op! En het mooie is: we maken daar zelf een biermosterd-sausje of rucola-crème bij. Of een smaakvolle miso-mayo voor bij de gamba croquettes. Zo maak je het toch eigen.”
*Tekst gaat verder onder de foto's.
Met (petites) croquetten en bites van CAS Culinair ervaar je de kracht van goede smaak & kwaliteit. Hiermee geef je in een handomdraai een culinaire twist en extra smaak aan ieder gerecht. Qua smaken kun je eindeloos variëren. Van mini-kroketjes met gamba’s, rode curry, oesterzwam, chorizo, tomaat en mozzarella of klassieke borrelbites met oude kaas. Multi-inzetbare producten die excelleren in een gerecht én op de borrelkaart!