Tijdens de Michelin-uitreiking 2024 op horecavakbeurs BBB Maastricht kreeg Inter Scaldes twee Michelinsterren. We spreken mede-eigenaar en chef Jeroen Achtien direct na de bekendmaking. "Dit is een droom. Dat we in Zwitserland twee sterren haalde, is geen garantie dat het hier ook lukt."
Jeroen Achtien: "Deze twee sterren zijn enorm belangrijk voor het restaurant. We zitten niet in een grote stad, dus zoals Michelin al schreef het is het omrijden waard. We zijn hier begonnen met een volledig nieuw team, nieuwe producten en andere leveranciers. We zijn ontzettend trots." Of hij zenuwachtig was: "Het klinkt een beetje raar, maar nee. Ik heb heel goed geslapen vannacht en zelfs ons kindje heeft heel goed geslapen."
"We gaan straks zeker een bubbeltje drinken, maar ik kan niet beloven dat het daarbij blijft. En we gaan door met wat we doen en onze jongeren-actie is daar ook een mooi onderdeel van. Met die actie kunnen jongeren tot en met 26 jaar kunnen voor een sterk gereduceerde prijs eten en als ze willen ook nog slapen."
In november 2023 heropende Inter Scaldes in Kruiningen. Nieuwe mede-eigenaren chef Jeroen Achtien en partner Sanne willen de reputatie van het restaurant voortzetten. In een eerder interview liet Achtien weten aan Entree: “Het vernieuwde Inter Scaldes in Kruiningen heeft een aparte aperitief- en digestief-ruimte, chef’s table en private dining, maar nog geen Michelinsterren. Ik kook al jaren op tweesterrenniveau en Jannis Brevet deed dat hier op driesterrenniveau. Wie vertrekt, verliest zijn sterren is de regel. Sterren scoren was overigens nooit mijn ultieme droom. Ik houd gewoon van koken en de creativiteit die ik daarin kwijt kan. Met drie verschillende bavaroislaagjes een Engels dropje namaken bijvoorbeeld voor een amuse, that’s me. Gasten een fantastische gastronomische avond laten beleven, dáár ben ik mee bezig.”
Vandaag, 7 oktober 2024, ontvangt Achtien twee Michelinsterren. Achtien vertelt hierover: "Het is heel bijzonder om twee sterren te krijgen. Ook omdat we onlangs een kindje hebben gekregen. Het was een intens jaar met een verbouwing, maar we doen gewoon wat we leuk vinden."
Foto: Jeroen Achtien, gemaakt door Pim Ras