Mochi on trend: eeuwenoude Japanse delicatesse verovert Nederland

Mochi
Tags: trend food

Mochi on trend: eeuwenoude Japanse delicatesse verovert Nederland

Geen oliebollen afgelopen oud en nieuw, maar mochi. Een flubberig rijstballetje met een twijfelachtige structuur. In Japan wordt deze delicatesse al eeuwenlang gegeten tijdens de jaarwisseling, maar tegenwoordig is de mochi het hele jaar overal verkrijgbaar. Ook in ons land rukt deze trend op en staat de kleefrijstbal steeds vaker op de menukaart.

 

Tekst: Tanja Tuinstra

 

Japan is hot. Niet alleen zijn er in ons land inmiddels bijna meer sushirestaurants dan Chinese restaurants, ook reizen we met z’n allen steeds vaker af naar het land van de rijzende zon. De lage yen en de interessante keuken zijn hier debet aan. Zo waaien Japanse eettrends ook weer mee terug onze kant op, zoals de mochi.

Meer lezen?

Meer over deze nieuwe Japanse trend lees je via de Entree Digitaal App. Verder lees je nog meer exclusieve artikelen, die alleen beschikbaar zijn voor Entree-abonnees.

Kies een abonnement

Artikel delen