Bij het gebruik van verse doperwten, deze met een snufje zout gaar koken. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verhitten. De doperwten en stukjes sjalot toevoegen en kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bouillon toevoegen en 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de ras el hanout (Noord-Afrikaanse specerijenmelange) en geperste knoflook erdoor roeren en verder stoven. Vers citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Iets laten afkoelen en met een staafmixer zo fijn mogelijk pureren. Naar smaak eventueel zeven. De doperwten kunnen worden vervangen door (verse) tuinbonen. Met enkele blaadjes verse munt garneren. Als aperitiefhapje serveren, vergezeld van licht geroosterd stokbrood, of Turks brood of ciabatta.
Pils (niet te zwaar gehopt), Weizen, Saison, Blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).
Youtube: https://youtu.be/8X7DmAffDc0
Green Peas: Benjamin Moussay Trio: Swimming Pool; Orchard Music