Dineren, overnachten én ontbijten op sterrenniveau. Fine diningrestaurant De Kromme Dissel* in Heelsum, dat al 53 jaar een Michelinster heeft, biedt gasten met de opening van 18 luxe suites en een nieuwe Tuinkamer een complete culinaire ervaring. Chef Tonny Berentsen: “Gasten kunnen hier nu optimaal genieten in een prachtige omgeving.”
Tekst: Kristi Houtkamp
Foto’s: De Kromme Dissel
Aan de gevel van de Saksische boerderij in Heelsum, waarin restaurant De Kromme Dissel is gevestigd, prijkt al 53 jaar onafgebroken een Michelinster. Het toont aan dat chef Tonny Berentsen en zijn team voortdurend in beweging zijn en naar vernieuwing zoeken. “Het is fantastisch dat Michelin ons al zo lang waardeert met een ster. Hoewel ik het volste vertrouwen heb in ons team en onze aanpak, blijft het ieder jaar opnieuw enorm spannend op de dag van de uitreiking”, zegt hij.
Om die 53 jaar te vieren en de ‘Kromme Dissel-experience’ verder uit te kunnen bouwen, kreeg het restaurant onlangs een nieuwe Tuinkamer en zijn er nieuwe luxe suites geopend in het naastgelegen Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, waarvan De Kromme Dissel onderdeel is. Gasten kunnen vanaf nu genieten van dineren, overnachten én ontbijten op sterrenniveau.
*De tekst gaat verder onder de foto van o.a. De Tuinkamer
Een eigen check-in. Een butler die elke gast bij aankomst persoonlijk welkom heet, een korte rondleiding geeft en ervoor zorgt dat het de gast aan niets ontbreekt. Het kenmerkt het niveau van de 18 luxe De Kromme Dissel Suites, die deel uitmaken van het naast het restaurant gelegen Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland in Heelsum. De suites hebben een stijlvol, eigentijds interieur en kunst, geïnspireerd op de rijke geschiedenis van De Kromme Dissel, aan de muur.
De nieuwe serre, de Tuinkamer, biedt een intieme setting waar het buitengevoel subtiel naar binnen wordt gehaald door de grote glazen ramen. Berentsen: “Hier laten we gasten graag genieten van gerechten die de smaken van het seizoen weerspiegelen, terwijl ze omringd zijn door het groen van de omgeving.”
*De tekst gaat verder onder de foto van een suite van De Kromme Dissel
De uitbreiding met De Kromme Dissel Suites en de Tuinkamer was voor chef Berentsen aanleiding om een nieuw arrangement te introduceren: een zes-gangendiner met bijpassend wijnarrangement van sommelier Ronnie Brouwer, een overnachting in een luxe suite én een vijf-gangenontbijt de volgende dag in de Tuinkamer.
De klassieke Franse keuken met traditionele smaken vormt de basis in de keuken van De Kromme Dissel, maar moderne bereidingstechnieken, een dosis creativiteit en internationale invloeden zorgen voor de verrassing. Op de kaart bijvoorbeeld: zonnevis met aardpeer en Imperial kaviaar, coquille Saint Jacques met venkel en Osciëtra-kaviaar, wilde zeebaars met ansjovis, artisjok, barigoule en sauce au beurre rouge en Tulakalum 80% chocolade met rode biet, dragon, komijn en walnoot. “Onze keuken is een ontmoetingsplek voor gastronomische culturen,” meent Berentsen.
“We gebruiken hoogwaardige producten, zoveel mogelijk uit het seizoen en lokaal, voegen vakmanschap en veel liefde toe, maar kwaliteit zit vooral in het team. Daar ben ik van overtuigd. Saamhorigheid is misschien wel het belangrijkste ingrediënt in onze keuken. Je behoudt je Michelinster niet in je eentje. Echt niet.”