Restaurant ’t Havenmantsje, Harlingen wint HANOS Gouden Koksmuts

Winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts

Restaurant ’t Havenmantsje, Harlingen wint HANOS Gouden Koksmuts

Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2025! Tijdens de finale in de wedstrijdarena van het NK Koken op HORECAVA streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant De Tramhalte, Marco Culinair, Restaurant ’t Havenmantsje, Landgoed Het Roode Koper en Restaurant Basiliek*.

Foto's: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en moesten vanuit de blackbox een viergangenmenu koken. HANOS had een uitgebreide blackbox samengesteld met kingfish, vongole, groenten en fruit. De VanDrie Group had lever en haas van het kalf als verplicht onderdeel geleverd, en Beetz had de Dry Aged Biet in de blackbox gedaan. De Gouden Koksmuts stond op een prominente plek in de wedstrijdarena te schitteren om de deelnemers, allen gekleed in kleding van Chaud Devant, nog meer motivatie te geven.

Jury

De jury, bestaande uit Lars van Galen (’t Lansink* SVH Meester en oud-winnaar), Marleen Brouwer (Noor* en oud-winnaar), Jurgen van der Zalm (Vinkeles**) en Michèl Lambermon (SVH Meester en oud-winnaar), was zeer te spreken over het niveau van de deelnemers.

Creatief

Juryleden Jurgen van der Zalm, Michèl Lambermon en Marleen Brouwer complimenteerden de deelnemers omdat zij creatief omgingen met de producten in de blackboxen. Ook was het duidelijk dat er goed was getraind met elkaar. De jury gaf de deelnemers wel de tip dat zij meer uitdaging mogen zoeken in de bereiding van het kalfsvlees.

Winnaar

Team ’t Havenmantsje, met teamleden Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart, heeft over de gehele linie super steady gekookt. Alle gerechten waren zowel visueel als op smaak op het perfecte niveau, een unicum tijdens kookwedstrijden.

“Het winnen van een wedstrijd als deze valt of staat met samen trainen en voorbereiden, en Ruben en Pascal hadden dit duidelijk gedaan,” aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen, keukenchefs.

Prijzen

De winnaars mochten vele mooie prijzen mee naar huis nemen. Naast de HANOS Gouden Koksmuts kregen de deelnemers van Rational een prachtige stoomoven. Big Green Egg schonk een Big Green Egg Large inclusief accessoires, De VanDrie Group een mooie cheque voor een masterclass kalfsvlees, Koppert Cress schonk de prachtige Nederlandse vanille, Dick verzorgde een messenset, en Dobla gaf de winnaars The Best of Dobla. Het Gastronomisch Gilde reikte ook een cheque van €500 uit aan de winnaars.

Inschrijving

De inschrijving voor de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts 2026 opent in mei en zal worden gehouden tijdens Gastvrij Rotterdam.

Artikel delen