Restaurant Tannay in Amsterdam kiest voor nieuwe koksbuis van Chaud Devant

Chaud Devant Tannay in Amsterdam

Restaurant Tannay in Amsterdam kiest voor nieuwe koksbuis van Chaud Devant

Bij Restaurant Tannay in Amsterdam, dat afgelopen mei werd geopend, staat de klassieke Franse keuken centraal. Niemand minder dan tv-chef Alain Caron leidt samen met chef Thomas Demuth deze nieuwe culinaire hotspot. De focus is helemaal gericht op kwaliteit en dat wil het restaurant ook uitstralen in de presentatie van het keukenteam. Met de nieuwe duurzame koksbuis Chef Jacket Noble SFX White van Chaud Devant, ontworpen sámen met Alain Caron, combineren chef Thomas Demuth en zijn team stijl met comfort. 

Restaurant Tannay, is te vinden op het 17e eeuwse Realeneiland in Amsterdam. Het ervaren keukenteam brengt de smaken van de Bourgogne naar Nederland. De familie Caron en chef Thomas Demuth bieden hun gasten in Tannay een culinaire beleving met wortels in de Franse tradities. De naam ‘Tannay’ verwijst naar het wijngebied Coteaux Tannay, waar chef Demuth zijn passie voor koken en wijn ontdekte.

Stukje Frankrijk naar Amsterdam

De gerechten die Thomas Demuth op de kaart zet, zijn gebaseerd op authentieke ingrediënten. Hij ontwikkelde zijn kennis in toprestaurants in Parijs en brengt met menu’s waarin zijn jeugdherinneringen aan de Bourgogne terugkomen, een stukje Frankrijk naar Amsterdam. Hij richt zich op seizoensgebonden en lokale ingrediënten en presenteert de gerechten in een vijfgangen-chef's menu of à la carte.

De wijnkaart, met een selectie uit Bourgogne, Loire en Champagne, is een mooie aanvulling op de Franse gerechten. Tannay biedt de gasten een warme sfeer in een interieur dat een moderne uitstraling heeft, maar dat zeker ook traditionele elementen bevat.

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Chaud Devant_Tannay in Amsterdam_1
Restaurant Tannay in Amsterdam

Stijl en comfort

Voor een restaurant dat waarde hecht aan kwaliteit en uitstraling, is de keuze voor de juiste werkkleding erg belangrijk. Zo kwam voor het keukenteam van Tannay het Chef Jacket Noble SFX White van Chaud Devant in beeld. Deze koksbuis, die een mix van stijl, comfort en duurzaamheid biedt, is chefs als Thomas Demuth en Alain Caron op het lijf geschreven.

Met zijn stijlvolle kraag, chique manchetten en luxe contraststof met satijnstreep geeft het Chef Jacket Noble een professionele uitstraling. De koksbuis is gemaakt van deels biologisch katoen en voorzien van een jersey achterkant voor bewegingsvrijheid, en dus ontworpen voor lange, intensieve dagen in de keuken.

*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Restaurant Tannay_Fotos Chantal Arnts_4 Tannay_Fotos Chantal Arnts_4


Duurzaam

De keuze van Tannay voor het Chef Jacket Noble sluit aan bij de kwaliteitsnormen die het team zelf hanteert. De koksbuis combineert de tijdloze stijl van de Franse mode met de praktische eisen van een moderne professionele keuken, met aandacht voor detail, maar zeker ook voor duurzaamheid. Dat past in een trend waarin steeds meer kwaliteitsrestaurants duurzaam willen werken, maar tegelijk hun kwaliteitsvisie willen uitstralen.

Tekst gaat verder onder de foto
Restaurant Tannay_Fotos Chantal Arnts_2

Chaud Devant Feel Good Label

Chaud Devant staat bekend om de innovatieve benadering van culinaire mode, waarbij stijl, kwaliteit en duurzaamheid samenkomen. Het Chef Jacket Noble maakt deel uit van Chaud Devants 'Feel Good'-label, wat betekent dat het deels gemaakt is van gerecyclede materialen. Deze koksbuis is ontworpen voor chefs die waarde hechten aan een professionele uitstraling én aan het milieu. Het is een symbool van hoe moderne chefs, zoals die bij Tannay, stijl kunnen combineren met een verantwoorde keuze als het gaat om duurzaamheid.
Artikel delen