advertorial

Topchefs kiezen voor op maat gemaakte 'kooksuites' van Menu System

Menu system

Topchefs kiezen voor op maat gemaakte 'kooksuites' van Menu System

Steeds meer topchefs kiezen voor de op maat gemaakte keukens van Menu System. Het bedrijf bestaat al veertig jaar en heeft inmiddels al meer van 7000 projecten gerealiseerd, waaronder het Europees Parlement in Straatsburg en Ritz-Carlton hotel in Berlijn. Het Belgische bedrijf D’Heldt werkt sinds kort samen met Menu System. "Dankzij deze samenwerking zetten we de stap van retail naar horeca”, zegt Enki Denys, bedrijfsleider van D’Heldt.

Hoofdfoto: Enki Denys (midden) op bezoek bij Menu System in Zwitserland

Stap richting de horeca

D’Heldt werd ruim zestig jaar geleden opgericht door Gaston D’Heldt, die zich specialiseerde in slagerijmachines. Twee jaar geleden nam Enki Denys het bedrijf over, en sindsdien bestaat het aanbod uit onder andere broodovens, kippenspitten en vaatwassers. Het bedrijf heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd in de retailsector. Enki Denys: "Nu zetten we stappen richting benzinestations, convenience en horeca." Hij heeft hier de volle vertrouwen in, aangezien de technologie achter de apparatuur hetzelfde werkt.”

Inductiesystemen van kwaliteit

D'Heldt werkt samen met gerenommeerde merken zoals Fri-Jado, Rhima en het recent toegevoegde Menu System AG. Dit Zwitserse bedrijf is Europees marktleider in op maat gemaakte inductiesystemen en staat bekend om zijn innovatieve inductietechnologie, waar het bedrijf ook een patent op legde.

“Onlangs bezocht ik hun hoofdkantoor en productielocatie in Sankt Gallen”, vertelt Denys. “Daar worden alle componenten gemaakt en samengevoegd. Je voelt er aan alles dat ‘Made in Switzerland’ voor Menu Systeem geen label is, maar een filosofie. Het bedrijf stelt zichzelf hoge eisen en voldoet daar ook aan. Veel kleine verschillen in details leiden op termijn tot een groot verschil in kwaliteit.”

Kooksuites op maat

Menu System gebruikt de term 'kooksuites' in plaats van fornuizen, omdat elk product op maat wordt ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van chef-koks. “Wij zorgen voor de geschikte uitwerking in de beschikbare ruimte”, legt Denys uit. "En zorgen voor een efficiënte keukenindeling en optimale workflow."

"De apparatuur van Menu Systems kan eerst uitgetest worden. Het is namelijk mogelijk om eerst met een losstaande kookplaat te beginnen, voordat er wordt geïnvesteerd in een volledig kookeiland. Deze losse kookplaat kan eenvoudig op het werkblad worden geplaatst of geïntegreerd worden in het bestaande fornuis." 

Luxehotels en sterrenrestaurants

Menu System levert al meer dan veertig jaar keukens aan hotels, restaurants en grote cateringkeukens wereldwijd, en heeft inmiddels al meer dan 7.000 projecten op hun naam staan. Chef-koks van gerenommeerde restaurants en luxehotels, zoals Martín Berasategui (Martín Berasategui in Lasarte-Oria) en Johan Breedijk (Scala in Luzerne), maken gebruik van hun systemen.

"Menu System wordt gezien als het voorkeursmerk van Europa's beste chef-koks," zegt Denys. "Hun klanten bestaan uit luxehotels en sterrenrestaurants in landen zoals Engeland, Frankrijk en Scandinavië. Ook prominente locaties zoals het Europees Parlement in Straatsburg en het Ritz-Carlton in Berlijn maken gebruik van hun keukens." 

Artikel delen