Naar aanleiding van de coronacrisis hebben Restaurant Kasteel Heemstede en Koen van der Plas besloten hun huidige samenwerking in goed overleg te beëindigen. Koen van der Plas treedt uit dienst bij Kasteel Heemstede, maar zal als adviseur wel betrokken blijven bij het restaurant in Houten. Daarnaast zal hij zijn andere commerciële activiteiten op het gebied van wijn verder ontplooien.
Nadat Restaurant Kasteel Heemstede in 2019 van eigenaar veranderde, werden chef Ollie Schuiling en Koen van der Plas aangetrokken om het restaurant een stevige impuls te geven. Na een ingrijpende verbouwing ging het restaurant begin februari weer open. Helaas moesten na een zeer succesvolle eerste maand de deuren tijdelijk weer gesloten worden in verband met de coronamaatregelen. Van der Plas: ''Deze periode dwingt je keuzes te maken die het beste zijn voor het bedrijf.'' Inmiddels is het team onder leiding van Schuiling druk bezig om zich voor te bereiden voor het moment dat het restaurant weer gasten mag ontvangen. Daarbij is duidelijk geworden dat met de verwachte richtlijnen voor de horeca de oorspronkelijke ambities van het restaurant vooralsnog bijgesteld moeten worden.