promotioneel
Het barst van de toffe horecaplekken op de Wadden! Van kipconcept tot high-end restaurant: deze vijf zaken, ontworpen door horeca-designbureau Estida en stuk voor stuk inspirerende plekken, mag je zeker niet missen. Entree Magazine geeft vier tips voor Texel en één voor Ameland.
Met Pollo opende ondernemer Vincent Hoekstra het eerste kipconcept op Texel. Een toegankelijke zaak waar met eenvoudige en effectieve middelen een spectaculair interieur is gerealiseerd. De dominante kleuren zijn geel en turquoise, aan het plafond hangen veren en aan de wand prijkt een hen wier gekraai wordt weergegeven met neonlicht. Het hele interieur is aangekleed met bijzondere vormen van eikenhouten latten. Bij de op maat gemaakte kruidenwand kunnen gasten hun eigen kruiden plukken.
Binnenkort opent in De Koog op Texel Tante Sjaan, tevens van ondernemer Vincent Hoekstra (Pollo). Het wordt een laagdrempelig en toegankelijk restaurant in een gezellige retro huiskamerstijl. Het creatieve interieur bevat vintage meubels en elementen met vintage-look. De stalen rekken in verschillende kleuren geven de zaak een bijzondere uitstraling. Ook tof: de serre die helemaal rondom de zaak loopt.
Hotel Nobel is een begrip op Ameland. Het bedrijf (met ook een eigen proeflokaal, slijterij, likeur, jenever, gin en opleiding Nobel Academy) is in handen van familie Nobel en wordt inmiddels gerund door de vierde generatie. Bij de make-over in 2018 is de authentieke en nautische uitstraling met styling en details naar een hoger niveau getild. Veel elementen uit het interieur zijn behouden en gerestaureerd, maar ook de nieuwe meubels en details ademen nostalgie. In 2023 is ook het proeflokaal – met spectaculaire ronde bar en de fles voor de limited edition van likeur het Nobeltje – is onder handen genomen.
Wil je meer te weten komen Estida? Klik dan hier!