Vroeg pieken: 'Het eet- en drinkmoment verschuift'

Vroeg pieken in de horeca
Tags: food
Gepubliceerd op: 21 maart 2025

Vroeg pieken: 'Het eet- en drinkmoment verschuift'

In wereldsteden als New York en Tokio, waar veel mensen in het centrum werken, maar buiten de stad wonen, is het al een gewoonte: direct na kantooruren neerstrijken in een bar of restaurant om de werkdag af te sluiten. Waar ze goed en lekker eten tegen een betaalbare prijs. Een tendens die ook hier steeds zichtbaarder wordt. “Vroeg pieken biedt kansen.”

 

Tekst: Kristi Houtkamp en Roy Timmerman

Foto's: o.a. Ron Simpson en Chong Chu

 

Steeds vaker duiken werknemers in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam of Utrecht direct na kantooruren de nabijgelegen restaurants, food courts en bars in om met collega’s te eten of te borrelen voordat ze naar huis gaan. Even resetten van werk naar privé. Het is een trend die overwaait vanuit grote internationale steden zoals Londen, Parijs, New York en Tokio, waar dit voor veel mensen een dagelijkse routine is. Mensen werken er in de zakendistricten en wonen in de rustige buitenwijken.

Verder lezen?

Wil jij meer lezen over hoe je het best kan inspelen op de vroegere uurtjes? Abonneer je dan nu op Entree Digitaal, en lees alle exclusieve artikelen!

Kies een abonnement

Artikel delen