Zo creëer je eersteklas desserts in enkele minuten
Desserts zijn het laatste wat je gasten zich herinneren van hun avond in je restaurant of van je evenement. Met een dessert kun je je gasten echt imponeren en een blijvende indruk maken. Maar een goed en mooi dessert maken is moeilijk. Creatieve desserts vergen veel tijd en voorbereiding. Daarbij stijgen de arbeidskosten en is er een tekort is aan goed opgeleid personeel. Debic helpt horecaondernemers een handje met een nieuwe productlijn: Debic Shapes.
Diepgevroren dessertcomponenten
Debic Shapes zijn verschillende drie verschillende bevroren desserts waarmee een chef in enkele minuten een hoogwaardig dessert serveert. De Shapes zijn een moderne interpretatie van de bekende dessertsmaken panna cotta, mascarpone en chocolade. Je hebt geen dure silicone vormen nodig, het bespaart voorbereidingstijd én iedereen in de keuken kan ermee aan de slag, ook een beginnend chef.
Eigen signatuur
De dessertcomponenten zijn een constante basis die een chef geheel naar eigen smaak én creativiteit kan afmaken. “Ik zie de Debic Shapes als ‘legosteentjes’ die samen met andere ingrediënten onderdeel zijn van een dessert”, vertelt André van Dongen, culinair adviseur van Debic. “Je moet het zien als een mooi basiscomponent, waarbij een chef echt zijn creativiteit de vrije loop kan laten en kan experimenteren met ingrediënten. Je kunt je geheel laten inspireren door de vorm van de Shapes.”
Simpel of elegant
Experimenteren met de Debic Shapes kan dus volop. Zo creëer je bijvoorbeeld binnen 60 seconden al een dessert met de panna cotta ring met rood fruit, of een chocolademouse quenelle met tropische vruchten. Wie wat langer de tijd heeft, kan ook een stapje verdergaan, vervolgt André. “Misokaramel is de nieuwe desserttrend. Makkelijk te bereiden en de verrassende umamismaak gaat heerlijk samen met de chocolade, vanille en yuzu. Kies bijvoorbeeld voor een spray coating over de Debic Shapes Chocolademousse Quenelle. Dit zorgt voor een elegante look.”
Volop inspiratie
Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden met de Debic Shapes? André heeft samen met het culinaire team van Debic een gratis brochure ontwikkeld met recepturen en volop inspiratie. André tipt: “Laat je inspireren door de vorm van de Debic Shapes en experimenteer er zelf mee.”
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen