Zo maak je van je Italiaanse borrelplank dé margemaker van het terras
Borrel- en broodplanken zijn nog altijd razend populair. Logisch, want het is niet alleen een feestje op tafel maar ook nog eens een uitstekende margemaker. En met een goedgevulde borrelplank uit de populaire Italiaanse keuken scoor jij dit terrasseizoen ongetwijfeld hoge ogen bij je gasten!
Margemaker
De Italiaanse cuisine is een klassieker en blijft mateloos populair. Hetzelfde geldt voor borrelplanken, die bekend staan als uitstekende margemaker. Want als er één exemplaar op het terras verschijnt, is er al snel vraag naar een tweede en derde. Dus waarom niet die twee combineren en je gasten verrassen met een brood- of borrelplank voorzien van een Italiaans tintje?
Toppen, toasten & beleggen
Tips voor een Italiaanse borrelplank
Met deze handige tips wordt het nu nog makkelijker scoren bij gasten én onderaan de streep. Helemaal door de toevoeging van de Lanterna Focaccia. Een echte broodklassieker uit het land van de laars, die natuurlijk niet mag ontbreken op een echte Italiaanse borrelplank.
1. Verschillende snijtechnieken maken het verschil
Snijd de focaccia bijvoorbeeld in vieren, in stengels of in driehoeken. Door meerdere snijtechnieken presenteer je voor het oog grotere porties en werk je dus ook aan je rendement. Wel zo prettig!
2. Variatie is key: wissel af in smaken
Presenteer diverse smaken op de borrelplank en wissel af tussen de verschillende soorten focaccia. Zo is er voor iedereen wat wils. En mooi meegenomen: het ziet er ook nog eens aantrekkelijk en royaal uit. Het oog wil immers ook wat, helemáál bij een borrelplank! Bekijk het inspiratieboek voor alle recepten en inspiratie om jouw borrelplank naar een hoger niveau te tillen.
3. Zorg voor krachtige smaakcombinaties
Focaccia’s zijn perfect te combineren met allerlei soorten kaas, chorizo of prosciutto. Of met authentiek Italiaanse worst als Finocchiona, Bresaola of Mostardella. Zo voeg je in een handomdraai het royale gevoel van luxe toe.
4. Experimenteer en presenteer verrassende recepten en toppings
Een focaccia is bijzonder lekker als ‘ondergrond’ bij kaas en vleeswaren. Het is een broodsoort die zich ook goed leent voor verrassende recepten en toppings. Presenteer eens een Borrel Focaccia met venkelzaad op je borrelplank of een focaccia cracker met curry-bloemkoolcrème. Of denk aan verrassende toppings of kleine hapjes zoals Focaccia Bites. Smaakvol én weer eens wat anders!
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen