Bas Boerrigter is eigenaar van proeflokaal De Engel in Oldenzaal. Hij werkte al vanaf zijn zestiende in het café en nam op 24-jarige leeftijd de zaak over van zijn baas. De ondernemer liet alles bij het oude en breidde de bierkaart nog verder uit. Hieronder stellen we hem vijf vragen. "Ik ben, als ik kijk naar de sfeer, onze rol in Oldenzaal en onze bierkaart, een trotse ondernemer!"
“Ik werk al sinds mijn zestiende bij De Engel. Eerst als bijbaantje, later fulltime. Op mijn 24ste vroeg mijn baas of ik de zaak over zou willen nemen. Ik kom niet uit een horecafamilie, maar ik zei al snel ja. Anderhalf jaar later was het mijn zaak. Mijn baas had wel een voorwaarde: niets veranderen. Ik heb alles bij het oude gelaten. De Engel had al een mooie bierkaart. Ik heb meerdere favoriete stijlen, maar wel blonde, doordrinkbare bieren, zoals IPA’s. Onze gasten drinken die ook graag.”
“Toen ik hier kwam waren er acht tapkranen en wat bieren op fles. Ik heb het verder uitgebouwd. Nu hebben we zestien tapkranen en meer dan honderd bieren op fles en blik. Er komen hier veel liefhebbers, maar ook gasten die gewoon voor de gezelligheid komen. Ik heb daarom een bierkaart met enerzijds iedere week verrassingen, anderzijds ook betaalbare bieren voor een breder publiek. Je moet een balans hebben in je aanbod. Prijs is ook belangrijk. We hebben wel regionale bieren, maar niet heel veel, omdat ze relatief duur zijn. Ik zoek altijd naar iets bijzonders."
*Tekst gaat verder onder de foto
“De huiskamer van Oldenzaal. Cultureel erfgoed. Mensen van 8 tot 88. Gezinnen, bierliefhebbers en op woensdagmiddag oude dames die komen kaarten. Een traditionele bruine kroeg met een belangrijke rol voor speciaalbier. Daarom zijn we ook aangesloten bij ABT. Onze basis is gezelligheid en gastvrijheid. Bier komt op de tweede plaats."
*Tekst gaat verder onder de foto
“Brouwerij Rigters brouwt ons huisbier. Een blond omdat het een geliefde bierstijl is, die je het hele jaar verkoopt. In het seizoen hebben we ook een bock en een weizenbock. Goed lopende bieren met een prima marge, die we in mooie glaswerk serveren. Ons eigen recept. Ik ben, als ik kijk naar de sfeer, naar onze rol in Oldenzaal en naar onze bierkaart, een trotse ondernemer!"
“De bierconnaisseurs zochten een plek. 24 mensen uit de bierwereld wilden met elkaar bieren proeven. Ze wilden ook eigen bieren meenemen. Ik vond het prima, als ze op rustige avonden zouden komen. Het is ook voor het goede doel, vind ik. We zijn gebombardeerd tot hun sociëteit. De groei en bekendheid van bierconnaisseurs, heeft ook De Engel bekendheid gebracht buiten Oldenzaal. Onlangs stonden we daardoor zelfs in Panorama. In november is hier de presentatie van Nederlands favoriete Bierlijst. Mooi toch!"