Cocktaillikeuren van Senior & Co bieden authentieke Curaçaose ervaring

Cocktaillikeuren van Senior & Co

Cocktaillikeuren van Senior & Co bieden authentieke Curaçaose ervaring

De likeuren van Senior & Co duiken steeds vaker op in de Nederlandse horeca. Niet zo gek: cocktails worden steeds populairder en storytelling wordt steeds belangrijker. De exclusieve en exotische likeuren uit Curaçao passen dan ook goed bij veel horecazaken.

Landhuis Chobolobo

Een van de meest bezochte toeristische attracties op Curaçao is Landhuis Chobolobo. Hier kunnen bezoekers onder meer een rondleiding krijgen bij een van de weinige, nog werkende distilleerderijen op Curacao. In deze distilleerderij van Senior & Co worden onder andere Triple Secs (inclusief Blue Curaçao) en Specialty Liqueurs zoals Tamarinde Liqueur en Rum Raisin geproduceerd.

LANDHUIS CHOBOLOBO-11-min
Landhuis Chobolobo op Curaçao

High-end cocktailbars

Na een succesvolle introductie van deze Caribische likeuren in Nederland, is het nu tijd om een volgende stap te zetten, zegt Edwin Oostenbrink, manager director van Senior & Co. “We willen de Nederlandse horeca verder laten kennismaken met onze producten. We willen deze likeuren graag integreren in zowel high-end cocktailbars als meer mainstream horecagelegenheden. Nu cocktails steeds populairder worden en het belang van storytelling steeds groter, geloven we dat onze producten een waardevolle aanvulling voor veel horecazaken zullen zijn.”

'Mooie volle, romige smaak'

Een van de high-end cocktailbars waar ze de likeuren van Senior & Co al gebruiken is Fitz’s Bar in Amsterdam. “De Tamarinde likeur heeft een exclusief en exotisch gevoel, omdat het gemaakt is van een vrucht die alleen op Curaçao voorkomt”, zegt barmanager Nick Vrielink. “We gebruiken de likeur voor een twist op de Piña Colada, de ‘Spicy Colada’. Die heeft een lekkere blend van rums, een chili-likeur en de Tamarinde geeft daarbij een mooie volle, romige smaak.”

Nieuwsbrief-Nick-Vrieling-Senior-co

 

Authentieke ervaring bieden

De likeuren van Senior & Co onderscheiden zich volgens Oostenbrink doordat de Triple Sec likeur een destillaat bevat waar de gedroogde schillen van de Curaçaose citrusvrucht (de Laraha) het hoofdingrediënt is. De Triple Sec likeuren van Senior & Co zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zo ook in het blauw, de originele Blue Curaçao. “Alle likeuren van Senior & Co bieden een rijke smaak en een hoger alcoholpercentage (variërend van 25 tot 40%), wat de cocktailervaring naar een hoger niveau tilt.”

Entree_Header foto (926 x 519 px) (2)-1

De likeuren zijn niet alleen geschikt voor cocktails maar ook voor creatieve toepassingen bij de koffie of desserts. De Rum Raisin kan een interessante toevoeging zijn aan desserts, terwijl de Tamarinde zowel in cocktails als bij het koken, als aperitief of als digestief bij de koffie kan worden gebruikt. Oostenbrink: “Onze slogan is ‘Your moment in paradise’, en die authentieke Curaçaose ervaring willen we ook Nederlandse horecazaken en hun gasten bieden.”

Likeuren van Senior & Co

Artikel delen