Dit zijn de trends voor (warme) dranken in 2025

Warme dranken trends 2025 - Darboven

Dit zijn de trends voor (warme) dranken in 2025

Warme dranken zijn nog steeds erg populair in de horeca, denk bijvoorbeeld aan koffie of warme chocolademelk. In Hamburg zit het hoofdkantoor van familiebedrijf J.J. Darboven: een koffiebranderij. Naast koffie voorzien zij diverse horeca ook van thee en cacao. Maar wat zijn nu eigenlijk de trends van warme dranken voor 2025? Maak kennis met de warme dranken van J.J.Darboven op de Horecava in hal 12 stand 530 van 13 tot en met 16 januari in de RAI te Amsterdam.

1. Koffie

  • Zwarte koffie
    Dit is nog steeds het meest populair en een cappuccino staat op plek 2 (onderzoek Ruigrok 2024 Koffie en Thee NL onder consumenten). Voor horeca ondernemers bieden wij 7 verschillende Italiaanse espressomelanges onder het merk Alfredo Espresso, waaronder:

    • De Primus Omnium melange is samengesteld uit 100% Arabica bonen van diverse coöperaties en is een ultieme melange voor een zwarte koffie of espresso.
    • De Cremazzurro melange is krachtig en kruidig zoals de Italiaan zelf graag zijn espresso drinkt. Wij gebruiken deze melange in koffiespecials met melk zoals de cappuccino waarin je de koffie zeker nog proeft. Varieer ook met het cappuccino-aanbod met plantaardige drink van bijvoorbeeld Alpro of Yörd.
  • Duurzaam/keurmerken
    Biologisch koffie vanwege gezonde bodem, biodiversiteit, klimaat Fairtrade vanwege minimum prijs en premie, streven leefbaar loon, sociaal. Ervaar onze Alfredo Espresso Futuro melange met Fairtrade keurmerk of de biologische en Fairtrade Café Intención melanges. Met boerencoöperaties in Peru en Honduras zijn wij gestart met het planten van schaduwbomen bij iedere kilogram verkochte Café Intención bio en Fairtade bonen.

  • Circulair koffiedik
    Kopjes, notitieblokken, oesterzwammen en nog veel meer kan je ontwikkelen door koffiedik in te zamelen en aan te bieden via je afvalverwerker. Op kantoor hebben wij een FungiFarm staan die af en toe een paar maanden bij een klant staat die dan tijdelijk eigen oesterzwammen kweekt voor gebruik in de keuken. Wat doe jij met het restafval van koffie?

2. Koffiemachines

  • Gemak
    Volautomaten met barista kwaliteit melk en overzichtelijk touchscreen met alle koffiespecials. Onze partners: Franke, WMF, Schaerer en ETNA.

  • Capaciteit en snelheid
    De Franke Mytico is een krachtige, volautomatische koffiemachine met een hoge capaciteit en koffie van barista kwaliteit. Zeer geschikt voor een locatie met veel gasten in een korte periode zoals bijvoorbeeld een theater. In een mum van tijd zijn alle gasten voorzien van de gewenste koffiespecials. Een andere optie is een Lattiz machine naast een Reneka espressomachine. Deze combinatie biedt vele voordelen aan onervaren bediening (vanwege automatisch aandrukken van de koffie en een druk op een knop voor het opschuimen van de melk). In een handomdraai zet je 6 cappuccino’s binnen 1 minuut!

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Koffiemachine-Mytico-Darboven
Koffiemachine van Mytico

3. Thee

  • Kruiden- en vruchteninfusies
    De trends voor thee zijn kruiden- en vruchteninfusies voor de bereiding van Ice Tea en Tea Diamonds/piramides met losse thee voor een hoge, smaakvolle kwaliteit thee. Vruchteninfusies kan je zowel warm als koud zetten. Onze nieuwe smaak Eilles Tea Diamond Cascara Mango is zeer geschikt voor een Ice Tea. Met een scheutje sinaasappelmango sap, ijsblokjes en een limoenschijfje maak je een tropische terras special. Ervaar onze Eilles Tea Diamonds: losse thee van hoge kwaliteit in een biologisch afbreekbaar piramide zakje.

4. Cacao/drinkchocolade

  • Rijkere drinkchocolade door:
    • Hoog cacaopercentage in drinkchocolade voor een romige, diepe cacaosmaak. Proef Cocaya Premium Brown 
    • Toevoegen van originele toppings als slagroom met cacaoschaafsel en kaneel of Marshmallows! Zie deze mooie foto van deze Marshmallow cacao en maak hem zelf! 
    • Keurmerken op drinkchocolade (bio en FT): proef Cocaya Premium bio of de nieuwe variant Classic Organic.

*De tekst gaat verder in het groene kader onder de afbeelding.

Premium-bio-cacao-Darboven
Cocaya Premium bio cacao van Darboven

Panel

Familiebedrijf J.J.Darboven is een internationale koffiebranderij met het hoofdkantoor in Hamburg. De Nederlandse vestiging zit in Amersfoort. Maak kennis met de warme dranken van J.J.Darboven op de Horecava in hal 12 stand 530 van 13 tot en met 16 januari in de RAI te Amsterdam.
Artikel delen