advertorial
Sinds 2015 organiseert watermerk S.Pellegrino elke twee jaar de Young Chef Academy Competition. Een wedstrijd met een hoger doel dan alleen de eretitel World’s Best Young Chef. “We willen kansen creëren voor jonge chefs.”
Tekst: Jan-Cees Butter
Het is een datum die al maanden met rood omcirkeld staat in de agenda’s van tien jonge, gerenommeerde chefs uit Noord-Europa. Op maandag 4 november strijden zij in het Miele Experience Center in Vianen tegen elkaar in de regionale finale van de Young Chef Academy Competition, een wedstrijd van het watermerk S.Pellegrino.
Een internationale jury, bestaande uit Noord-Europese topchefs, gaat bepalen wie er volgend jaar mag meedoen aan de Grand Finale in Milaan, waar de titel ‘World’s Best Young Chef’ wordt vergeven aan de meest talentvolle chef onder de dertig jaar.
*De tekst gaat onder de afbeeldingen verder.
World’s Best Young Chef 2022-2023 (links) en Chef Dick Middelweerd en Jet Loos (rechts)
“Van oudsher zijn we als merk nauw verbonden met gastronomie”, vertelt Casper von Bannisseht, brand manager van Sanpellegrino. “Al vele decennia staan we op tafel in de beste restaurants ter wereld. In 2015 zijn we deze competitie begonnen met de gedachte om bij te dragen aan de ontwikkeling van de gastronomie, waarbij we ons vooral richten op de meest ambitieuze en getalenteerde jonge chefs. Want de toekomst van de gastronomie ligt bij hen.”
*De tekst gaat onder de afbeelding verder.
S.Pellegrino, dat 125 jaar bestaat, beoogt meer dan alleen een competitie om de eretitel ‘World’s Best Young Chef’, stelt Von Bannisseht. “Voor ons draait het ook om het creëren van kansen voor jonge chefs”, benadrukt hij. “Met deze competitie creëren we een internationaal platform en netwerk, waar jong talent ervaring kan opdoen en in contact kan komen met ander talent en senior topchefs. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot een internationale stage, wat voor jonge chefs een mooie kans is om zich verder te ontwikkelen in de keuken.”
Een voorbeeld? Neem Jet Loos, die vorig jaar in de wereldwijde Grand Finale in Milaan stond en nu Nederland vertegenwoordigt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. “Dat is nou precies het pad dat wij graag willen zien”, zegt Von Bannisseht enthousiast. “Dat het meedoen aan onze competitie écht een springplank is voor carrières.”