'Nieuwe gasten door signature hard lemonade'
Met een hard lemonade van zelfgemaakte grapefruit-cordial en Dale DeGroff’s Pimento-bitters eindigde Soda Pop Shop uit Rotterdam vorig jaar op de tweede plaats in de KETEL 1 Shake Off 2022-competitie voor horecateams. “En dat leverde ook een groot aantal nieuwe gasten op, die het door ons ingezonden drankje wilden proeven.” Wil je meedoen aan de Ketel 1 Shake Off 2023? Schrijf je in via de link onder dit bericht!
Foto's: Gino van Meenen
Klassieke jenever als basis
"Een hard lemonade maken, dat is eigenlijk precies wat wij doen en het is geweldig om te zien dat je met een klassieke drank, zoals jenever, een hele mooie spiked soda of spiked lemonade kan maken. We leerden veel van onze deelname aan de Shake Off, bijvoorbeeld hoe je het beste een drankje presenteert in competitieverband”, zegt Sietze Kalkwijk.
Ideaal voor de zomer
De classic KETEL 1 Hard lemonade is eenvoudig zelf te maken. Alles wat je nodig hebt is KETEL 1 Jenever, citroensiroop, bruisend water, een schijfje citroen en limoen en lekker veel ijs. “Zeker voor het zomerseizoen is hard lemonade een ideaal drankje om te serveren. Het is fris en relatief laag in alcohol. En je er je eigen twist aan geven door de hard lemonades op smaak te brengen met verschillende (huisgemaakte) siropen en likeuren”, aldus het team van restaurant Wollegras, winnaar van de KETEL 1 Shake Off 2021. Ook zij merken dat gasten het leuk vinden om hun ingezonden hard lemonade te proberen.
Inspiratie opdoen
Restaurant Puik uit Ommen zet hard lemonade ook op de kaart. Roos Willems: “We hebben nu nog een kleinere cocktailkaart, maar we willen deze uitbreiden en hiervoor inspiratie opdoen, zoals bij de KETEL 1 Shake Off, om onze eigen lemonade te serveren op het terras.” 1714 Drinks & Bites uit Schiedam ziet dat ook: "De Shake Off vraagt om een bijzondere serve. Het is een mooie uitdaging om meer ideeën te krijgen voor onze eigen cocktails."
De beste smaakcombinatie
De KETEL 1 Shake Off is bij uitstek een competitie om veel inspiratie op te doen en van elkaar te leren in de strijd om de beste hard lemonade. Harmonie, schenkbaarheid en lef zijn criteria voor de vakjury bij de beoordeling van de inzendingen, maar uiteindelijk draait het om de beste smaakcombinatie. Inspiratie voor een eigen hard lemonade halen de Shake Off deelnemers uit hun hele team, tips van de jury en uitwisseling met andere deelnemers.
Teamgeest
Mandy Oostrom van Restaurant Krelis (Uitgeest): “Onze chefs zijn van hun favoriete ingrediënten uitgegaan en vanuit die basis is de hard lemonade gecreëerd.” 1714 Drinks & Bites (Schiedam) combineert de visie van de chef-kok en bartender voor de hard lemonade. “Hierdoor hebben wij als team een beter inzicht in een breed smaakpalet.” Twentytwo Cocktailbar (Roermond), winnaar van de KETEL 1 Shake Off 2022, zette het hele team in, inclusief een uitgebreid trainingsprogramma ‘cocktails maken voor iedereen’. Manager Raf Duiker: “Iedereen mocht een recept aanleveren. Met Lucky Lemonade wonnen we de competitie. Echt, we waren euforisch. We beleefden tijdens de finale een topdag met het team en Lucky Lemonade is nog steeds een hit op de kaart.”
Jenever van topklasse
KETEL 1 is een zachte en zuivere jenever van topklasse, waarin kwaliteit, ambacht, traditie én vernieuwing samenkomen. Een smaakmaker op terrassen, festivals en thuis. Met de ingezette merkstrategie ‘1 For All’ vergroot KETEL 1 de relevantie onder jongere generaties en zet het merk jenever op een bijzondere manier op de kaart in de horeca.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen