BATU: Kombucha uit de brouwerij

Tags: bier

BATU: Kombucha uit de brouwerij

BATU, Kombucha uit de brouwerij

Gulpener introduceerde vorig jaar BATU Kombucha: een 100% biologische, suikervrije drank, gebaseerd op dubbel gefermenteerde biologische groene en zwarte thee.

BATU Kombucha, nu ook in blik verkrijgbaar, is verfrissend, dorstlessend en er komen nul toegevoegde suikers aan te pas. De basis van BATU Kombucha is sencha, een kruidige groene thee die een beetje naar citrusfruit smaakt. Deze groene thee gaat samen met suiker, gist en bacteriën in een open kuip, waar de eerste fermentatie voor frisse zuren en mooie smaakaroma’s zorgt. Na dertig dagen wordt er verse thee en fruit toegevoegd, en wordt alles nog een klein weekje verder gefermenteerd. Het resultaat: een kombucha die volledig op smaak is en vooral: suikervrij.

Kombucha uit Gulpen

Kombucha wordt gemaakt in Gulpen. Nadat directeur Jan-Paul Rutten van een kok een glas zelfgemaakte kombucha kreeg geserveerd, was hij meteen onder de indruk. Samen met zijn brouwmeester werkte hij aan een kombucha met veel smaak, 100% biologisch en zonder suiker. De thee wordt samen met rietsuiker, gist en bacteriën gefermenteerd in een open kuip tot alle suiker zich heeft omgezet in frisse zuren en smaakaroma’s. Dertig dagen duurt dat ongeveer.
BATU is een term die uit het Mongools komt. Het woord omschrijft de moed en de kracht die nodig is om nieuwe dingen te doen. Mongolië is bovendien een cultuur van ontdekkers en avonturiers. Geheel passend bij een avontuurlijk drankje zoals deze BATU Kombucha, die verkrijgbaar is in de smaken Passion Fruit, Hop Ginger en Lemon Lime & Mint.

Artikel delen