De toekomst van bier staat centraal bij StiBON lustrumsymposium.
Op maandag 28 oktober viert bieropleider StiBON haar 10 jarig bestaan met een symposium ‘De toekomst van bier’. Een keur aan brouwers, biersommeliers en –kenners laten hun licht schijnen over de veelzijdigheid van bier.
Bier aan tafel
Zo spreekt de Belgische brouwer Frank Boon over de opkomst van rinse bieren en staat directeur Cees-Jan Adema van Nederlandse brouwers stil bij de manier waarop de samenleving naar bier kijkt. Ronald van de Streek van VandeStreek Bier drukt zich kernachtig uit met de titel van zijn keynote: ‘Bier – Supergezond.’ In twee paneldiscussies staan achtereenvolgens ‘Bier aan Tafel’ en ‘Kwaliteit in de keten’ centraal. Bierkenners Rick Kempen en Henri Reuchlin buigen zich tijdens een zogenaamde ‘haardsessie’ over de trends op de biermarkt. Het volledige programma van het symposium, dat wordt gehouden in het Mercure hotel Amsterdam City, ziet er als volgt uit:
Programma:
10:00 uur: Inloop met koffie
10:30 uur: Opening door de voorzitter van StiBON, Marco Lauret
10:45 uur: Keynote: Hoe kijkt de samenleving naar bier en brouwers? Hoe zien
brouwers dat? Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers.
11:15 uur: Keynote: Bier - Supergezond. Ronald van de Streek (vandeStreek Bier).
11:45 uur: Paneldiscussie: Bier aan tafel. In het panel zitten Adriaan Verkerk
(Bar Alt), Jelle Yu (Jopenkerk) en Nederlands kampioen biersommelier Pepijn van der Waa (BrewTaste).
12:30 uur: Lunch verzorgt door Mercure Hotel
13:30 uur: Praatje bij de haard: Rick Kempen en Henri Reuchlin laten hun licht schijnen over de ontwikkelingen op de biermarkt.
14:00 uur: Keynote: Hervonden populariteit van 'sour ales’. Frank Boon (Brouwerij Boon)
14:30 uur: Pauze
14:45 uur: Paneldiscussie: Belang van kwaliteit. In het panel zitten Peter Rouwen
(brouwerij Noordt), Helga Wup (café In de Buurt), Thomas Heijnen
(category manager food van Jan Linders) en Joël Broekaert
(journalist).
15:45 uur: Afsluiting
16:00 uur: Bekendmaking Beste Bockbier door MITRA en PINT.
Na afloop is er nog een borrel met uiteraard (bock)bier. Kaarten zijn nog beschikbaar.