Start distillateursopleiding Jenevermuseum

Tags: whisky

Start distillateursopleiding Jenevermuseum

Zelf jenever, whisky, cognac en eau de vie distilleren en  het  product op de markt brengen is vanaf 7 september 2019 mogelijk in Schiedam, de zelfbenoemde jeneverhoofdstad van de wereld.

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam zet als enige locatie in Nederland de deuren open voor liefhebbers die professioneel aan de slag willen met het complexe beroep van distillateur. Aan de hand van theorie – en praktijklessen komt alles wat met distilleren te maken heeft aan bod: van grondstof tot het eindproduct. Samen met het Belgische opleidingsinstituut SYNTRA is deze één jaar durende basisopleiding tot stand gekomen.

Distillateursopleiding in Schiedam   
Na het grote succes van de afgelopen jaren van deze opleiding, wordt ook dit keer de deeltijdopleiding ‘Basisopleiding Distillateur’ in het Jenevermuseum gegeven. Volgens directeur Marjolein Beumer is zowel het museum als Schiedam de perfecte locatie hiervoor: ‘’Als interactief jeneverexpertisecentrum willen we iedereen zo veel mogelijk kennis bijbrengen. Deze opleiding sluit hier goed op aan en biedt mensen de kans een distilleerderij te starten. Het is fantastisch dat er al een aantal succesvolle startups voor zichzelf zijn begonnen!’’ Het programma bestaat uit 32 sessies op een jaar, bestaande uit 11 theoretische lesdagen in het Jenevermuseum, 4 praktijk lesdagen op locatie SYNTRA en 1 praktijk lesdag in Jenevermuseum Schiedam. De inschrijfkosten bedragen 1995 euro exclusief kosten voor grondstoffen.

Over het Jenevermuseum
Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij in Schiedam. Vanwege de rijke jeneverhistorie is deze stad benoemd als jeneverhoofdstad van de wereld en wordt de binnenstad tegenwoordig ook steeds vaker ‘Distillers District’ genoemd. Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle jenevers (en gins) te ontwikkelen. In het museum zijn regelmatig jeneverstokers actief die museumbezoekers alle ins en outs bijbrengen van het jeneverstoken.

 

Artikel delen