Op de Kruiskade, tegenover het oude Luxortheater, in Rotterdam bevindt zich sinds 2019 het classy restaurant JAQ. Sinds een half jaar richt het restaurant van het Hilton Rotterdam zich niet alleen op de wereldreiziger maar ook op de lokale gast. “We tillen de zaak naar een hoger niveau”, vertelt Food and Beverage Manager van Hilton Rotterdam Ralph van Hattem.
Fotografie: @ninaslagmolen
“Wij zien JAQ als een persoon. Het is een creatieve, flamboyante wereldreiziger die overal lekker eten vandaan haalt en hier op de kaart zet. Dat is nog steeds ons concept, al blijft JAQ vaker binnen de landsgrenzen, waardoor er nu ook veel Nederlandse producten op de kaart staan”, aldus Van Hattem. Het restaurant richt zich primair op Rotterdammers tussen de 25 en 45 jaar die bij een avondje uit goed willen eten. Daarnaast verliest JAQ de oudere, trouwe, doelgroep van theaterbezoekers natuurlijk niet uit het oog.
Het creatieve, flamboyante karakter van JAQ zie je terug in de classy ingerichte ruimte met velvet stoelen en gouden bar. “Elian, een van onze team members, heeft de prachtige muurschilderingen verzorgd”, vertelt Van Hattem doelend op een grote street art muurschildering die wordt beschenen door roze en groen licht. “Dat breekt de grote, open ruimte en geeft het een kunstzinnige, jonge sfeer.” Hier en daar komt wat ‘bling’ terug, wat de meeste Rotterdammers aanspreekt. Ook de aangepaste setting ‘groener’. Niet alleen qua kleur maar ook met planten en als dessin op het behang.
*De tekst gaat verder onder de foto
Wat JAQ speciaal maakt zijn de kwaliteit en de link met Nederland. De steak tartare is van Nederlands MRIJ rund (double do cows: die geven eerst melk en daarna vlees). Melkproducten komen van Floating Farm, waar koeien op een drijvende weide in de haven van Rotterdam grazen. Ze schenken wijn van de Apostelhoeve in Maastricht en serveren bijvoorbeeld Nederlands lam. Van Hattem: “We kunnen wel telkens naar het buitenland kijken, maar we hebben hier zoveel mooie producten. Chefs specialiteit is Hollandse hangop, met melk van de koeien op de floating farm.
*De tekst gaat verder onder het kader en de foto
Bij het inrichten van de nieuwe bar selecteerde het team de beste dranken zoals gins en whisky’s. Voor een cocktail hoort premium merk Fever-Tree daar volgens Van Hattem bij: “Fever-Tree is dé speler op het gebied van het mixen van cocktails en mocktails. Je ziet het vooral in de betere bars en hotels, en het merk heeft mooie, diepe smaken. Ons gezamenlijke doel is de gast cocktails van geweldige kwaliteit te serveren. Eerst hadden we één Fever-Tree smaak op de kaart, dat hebben we nu uitgebreid.” Fever-Tree helpt restaurant JAQ op een hoger niveau te komen. (Head) Bartender Massimo (en collega Dominika) bedachten alvast een cocktail voor Koningsdag: King Tonic.
*De tekst gaat verder onder het kader en de foto
Grand Marnier 22,5ml
Lemon juice 22,5ml
Mango purée 22,5ml or passionfruit 15ml + grenadine 7,5ml
Ginger syrup 22,5ml
Top with Fever-Tree Clementine Tonic