Villa Massa introduceert nieuwe Amaretto

Villa Massa introduceert nieuwe Amaretto

Villa Massa, bekend van de limoncello uit het Italiaanse Sorrento, introduceert een nieuw product: Villa Massa Amaretto. Deze zachte likeur wordt gemaakt van echte, hoogwaardig geselecteerde amandelen uit Sicilië en heeft daardoor een heerlijke smaak van marsepein, met hints van vanille, kers en cacao. Villa Massa Amaretto is vanaf vandaag exclusief in Nederland te verkrijgen bij alle Nederlandse slijterijen.

De nieuwe Villa Massa Amaretto

Ries Bokken, Senior Brand Manager van Zamora Company zegt over de introductie: ‘Villa Massa gebruikt uitsluitend Siciliaanse amandelen omdat deze door de combinatie van een vruchtbare vulkanische bodem, hoge temperaturen en constant zonlicht een dikke, houtachtige schaal krijgen. Zo behouden de amandelen hun aroma’s en zorgen daardoor voor een intense smaak.

De familie Massa heeft een obsessie voor kwaliteit en tijdens hun zoektocht naar de beste amandelen voor in deze likeur, kwamen zij terecht in Sicilië. Naast haar inmiddels wereldwijd geprezen limoncello, nog altijd gemaakt volgens een familierecept uit 1890, wil de familie Massa nu likeurliefhebbers kennis laten laten maken met deze zachte en smaakvolle amaretto.’

Siciliaanse amandelenvilla massa amaretto amandelen

Nadat de Siciliaanse amandelen zijn verworven worden ze licht geperst en vervolgens geweekt in een speciale vloeistof van koud water en alcohol. Door dit proces kan de natuurlijke smaak van de amandelen goed in de vloeistof doordringen.

Uiteindelijk wordt het product gefilterd en in de fles overgegoten. Door de combinatie van de Siciliaanse amandelen, de alcohol en de hints van vanille, kers en cacao worden de zoete en bittere smaken perfect in balans gebracht.

Villa Massa Amaretto is puur te drinken, met een blokje ijs als after dinner drink, als toevoeging over een ijsdessert of in een lekkere cocktail. De likeur heeft een alcoholpercentage van 30 procent.

Een leuke cocktail tip: de Villa Massa Amaretto Sour!

nieuwe amaretto villa massa

Ingrediënten:

  • 45 ml Villa Massa Amaretto
  • Citroensap van een halve citroen
  • Eiwit van 1 ei
  • Maraschino kers

Bereidingswijze:

  1. Scheid het eiwit van het eigeel. Vang het eiwit op in een schaaltje of kommetje.
  2. Voeg de Villa Massa Amaretto, citroensap en eiwit toe aan de shaker, vul de shaker tot de rand met blokjes ijs.
  3. Schud ongeveer 10 seconden goed.
  4. Vul je glas met blokjes ijs en schenk de cocktail over het ijs in het glas.
  5. Garneer met een citroenschil en een maraschino kers.
  6. Saluti!
Artikel delen