COLIMA
OVER COLíMA, AMSTERDAM.
In de Utrechtsestraat in Amsterdam zit de nieuwe Mexicaanse hotspot: cocktailbar Colíma. Mede-eigenaren zijn Florian Stallinga (Pikoteo), Erik de Jong (Rum Barrel) en Bart Staalman.
Stallinga en De Jong : “Colíma is een tacqueria en meer, een cocktailbar en mezcalleria. Staalman runt de vloer, en chef Miwell Martin Gomez (Pikoteo) tovert creatieve gerechten op tafel met ‘een Mexicaanse ziel, en mediterrane ingrediënten’, zoals taco’s met pistache-mole en lam.
MEXICAANSE KLASSIEKERS MET TWIST
Achter de bar draait het om een mooie collectie agave spirits, signature margarita’s, creatieve cocktails en huisgemaakte alcoholvrije Mexicaanse dranken. De cocktailkaart bevat onder andere een aantal Mexicaanse klassiekers met een eigen twist. Neem bijvoorbeeld de Colíma’s Margarita met tequila, sinaasappel, chinotto en limoen. Of de Bloody Maria y Ceasar met o.a. tequila, watermeloen en hete saus. Spannende combinaties die zorgen voor Mexicaanse smaakexplosies!