NEDER
OVER NEDER, ALKMAAR.
In de binnenstad van Alkmaar bevindt zich in een achttiende-eeuws wijnpakhuis het restaurant Neder. Autodidactisch chef-kok en horecaondernemer Brian Luikel is de eigenaar.
De zaal van Neder heeft ruimte voor 32 gasten. Vanaf de zaal hebben zij een goede inkijk in de open keuken, waar Luikel en de witte brigade alle gerechten bereiden. Gasten wandelen het restaurant in tussen 18.15 en 18.45 uur. Het drie uur durende diner start voor iedereen om 19.00 uur. Hierdoor voelt het bijna alsof je vrienden bezoekt.
Nieuw-Nederlandse keuken
Neder heeft een nieuw-Nederlandse keuken waar de brigade kookt met seizoensgebonden producten van Nederlandse bodem. Denk aan Hollands wild, plaagdieren zoals de Amerikaanse rivierkreeft en wolhandkrab en zuivelproducten van biodynamische melkveehouderijen. Omdat er seizoensgebonden wordt gekookt, verandert het menu meerdere keren per jaar.