RESTAURANT ROTONDE
OVER RESTAURANT ROTONDE, ROTTERDAM.
Aan de Goudsesingel in Rotterdam bevindt zich Restaurant Rotonde. De drie eigenaren Roy Lammers, Jord Coree en Birk Heijkants openden het restaurant in december 2021. De menukaart is vegetarisch en veganistisch. De drankenkaart bevat een grote selectie van natuurwijnen.
In Restaurant Rotonde draait alles om de drie begrippen: verantwoord, lokaal en duurzaam. Elk product en elke leverancier kiezen de eigenaren zorgvuldig. Restaurant Rotonde kookt dan ook alleen met Nederlandse en lokale producten.
Koken op open houtvuur
Coree is de chef-kok: in zijn gerechten gebruikt hij grotendeels groenten, planten en paddenstoelen. Zijn culinaire gerechten bereidt hij op open houtvuur. Hierdoor krijgt het eten een diepe en rijke smaak. Ondanks dat het restaurant vegetarisch en veganistisch is, worden dierlijke producten niet helemaal uitgesloten. Stel dat dieren op een duurzame manier gevangen worden, zoals de Amerikaanse rivierkreeften bij een plaagbestrijding, voegt chef-kok Coree het product toe aan de gerechten.