WEGRESTAURANT ZACHT STAAL
OVER WEGRESTAURANT ZACHT STAAL, BEVERWIJK.
Vlak bij de A9 op Landgoed Rorik in Beverwijk bevindt zich het duurzame Wegrestaurant Zacht Staal. De initiatiefnemers zijn Kasper Hoex, Kees Elfring en Lenny Ylstra. ‘Het is een duurzaam paradijs waar landbouw, natuur en recreatie samenkomen’, vertellen de eigenaren.
Van loslopende kippen op het erf tot ontelbare soorten sla: gasten die hier aankomen, zien direct dat zij op een speciale plek zijn. Op het erf zit een boomgaard, pluktuin, zelfvoorzienende camping, wijngaard en een biologische akker.
Verser dan vers
In de grote kas bevindt zich het restaurant. Hier proeven de gasten alle producten die om hen heen groeien. Elke dag mag je hier dus producten verwachten die verser dan vers zijn. Doordat alle producten seizoensgebonden zijn, stellen Hoex, Elfring en Ylstra elke week een nieuwe menukaart samen. De kaart bevat veel groenten, maar ook vlees, gevogelte en vis.
Foto’s: Julian Roebling en Sam van den Nieuwenhof