HOOKED
OVER HOOKED, TILBURG.
Borrelen met kleine mediterrane gerechten, geïnspireerd op restaurant Botafumeiro uit Barcelona. Dat is wat Giel van Schaaijk, tevens eigenaar van RAK en T-huis in Tilburg, wil met zijn nieuwe restaurant. Restaurant Hooked opende vorig jaar oktober in het Tilburgse centrum.
Lars Snellaars tekende voor het design: “De gast krijgt hier het gevoel alsof hij over een promenade loopt. Voorin de zaak zitten de gasten hoog en het lage achtergedeelte is intiemer met lage zitjes waar je kunt tafelen. Doordat we gebruikmaken van rotan schuimpanelen, wat een art-deco-uitstraling versterkt, ontstaat er een goede akoestiek.”
FRUITS DE MER EN PALINGKROKETJES
De gerechtjes op de kaart zijn geïnspireerd op keukens uit landen als Spanje, Italië, Griekenland en Frankrijk. Denk aan gerechten als fruits de mer en hapjes zoals pata negra, huisgemaakte palingkroketjes en krokante feta met uienmarmelade.