Waar staat een café van deze tijd volgens jou voor?
In een hedendaags café moet je goed kunnen eten, maar het moet wel een café blijven. Als je in een café zoals we hem kennen, met lekkere biertjes, goede whisky’s en ga zo maar door, goed eten serveert, dan heb je een café zoals hij tegenwoordig moet zijn.
Hoe laat je dat tot uiting komen met jouw café The Dublin House?
Door een goed food & beverage assortiment aan te bieden. Ons menu is uitgebreid en heeft voor ieder wat wils. Wij serveren onder andere gegrilde octopus, rib-eye en fish & chips, maar hebben ook veel vegetarische alternatieven zoals een shepherds pie en veggie tempura. Dit zijn dus niet de standaard salades die je overal op de kaart ziet staan. De back bar is het altaar van een café. Aan de back bar kun je echt zien wat voor type ondernemer er achter het café zit. Wij zorgen dus dat wij een mooi assortiment in huis hebben en maken dit mede op deze manier kenbaar. Verder investeren wij in goed personeel, zowel achter de bar als in de bediening staan vakmensen.
Hoe ga jij om met de stijgende prijzen van brouwerijen?
Ik bereken de prijzen door in de prijs voor gasten. Mijn laatste verhoging was in oktober en komt uit op een gemiddelde van 10%. Ik probeer mijn gasten tegemoet te komen met acties. Op woensdag heb ik bijvoorbeeld een ‘pint-night’ en op maandag drink je bij ons je cocktail voor 7,50 euro. Op de doordeweekse dagen ga ik echt op zoek naar omzet, en dit creëer je mede door dit soort leuke acties. Op de drukke weekenddagen worden de gasten getrakteerd op livemuziek en bied je mede op deze manier echt een beleving, je betaalt dus niet alleen voor het product. Dit zorgt er mede voor dat de prijsstijgingen acceptabel blijven.
Hoe zie je de toekomst van The Dublin House voor je?
We gaan in het komende jaar in ieder geval veel energie steken in de Peacock bar. De Peacock bar is een ‘hidden bar’ die boven The Dublin House te vinden is. De gast komt binnen via een telefooncel. De bar richt zich voornamelijk op cocktails. Het is hiermee echt het doel om genomineerd te worden voor de categorie ‘Best New Cocktailbar’ van de Entree Awards. Ik ga verder starten met een lunch concept in The Dublin House. De focus gaat in ieder geval echt compleet liggen op de Peacock en The Dublin House, voorlopig komen er geen nieuwe projecten.