The College Hotel in Amsterdam heeft een nieuw restaurant: Mondi Carribean Cuisine & Terrace. In een tropische omgeving met swingende Caribische muziek op de achtergrond, staan de Caribische keuken en cultuur centraal. Bekijk foto’s van het interieur én de gerechten (gemaakt door Rinze Vegelien) onder dit bericht.
Chef Justin Niessen combineert authentieke Curaçaose gerechten met fushion-invloeden. Vanaf 1 augustus zal ook Ingmar Ipema in de keuken staan. Interieurontwerper Martijn de Goede heeft zowel in materialen als in kleur- en patroongebruik de sfeer van de Mondi (dat onontgonnen wildernis betekent) weten te vertalen in de inrichting. Natuurtinten worden afgewisseld door weelderig designbehang met botanische prints.
Aan de wanden prijkt kunst van de eilanden en grote exotische planten en palmen maken het vakantiegevoel compleet. Door samenwerkingen met Caribische en Nederlandse kunstenaars krijgt kunst een centrale plek. Dj’s, livebands en Amsterdams talent in opleiding zorgen regelmatig voor zang- en dansoptredens.
Er zijn ook plannen om een Mondi te openen op Ibiza en Curaçao. The College Hotel is onderdeel van de Corendon Group van Atilay Uslu.
Design: Martijn de Goede