Nationale Horecadag: 15 april 2020

Nationale Horecadag: 15 april 2020

De tweede editie van Nationale Horecadag vindt plaats op 15 april 2020. Dat maakte de organisatie van dit landelijke initiatief vandaag bekend. Naast de grootste open dag van de horeca wordt Nationale Horecadag ook dé dag waarop werkgevers hun medewerkers in het zonnetje zetten. 

Dit voorjaar werd Nationale Horecadag voor het eerst gevierd op 21 mei. Meer dan 300 horecabedrijven deden mee. Door heel Nederland hielden hotels, restaurants en cafés open huis en organiseerden zij (kook)workshops, meet-en-greets met chefkoks en rondleidingen voor horecaprofessionals, werkzoekenden, zij-instromers, studenten en geïnteresseerden. 

Eerste editie Nationale Horecadag groot succes 
Initiatiefnemer Lennart Maas kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie: ‘Dat zoveel horecabedrijven meededen met de eerste editie is echt geweldig. Op Nationale Horecadag bundelen we onze krachten om aan iedereen te laten zien waarom de horeca zo’n prachtige branche is om in te werken. Ik kan nu al niet wachten op een nog grotere tweede editie 15 april.’ 

SVH 
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is vanaf het eerste uur partner van het evenement en organiseerde afgelopen editie samen met SVH Meesters door heel Nederland verschillende tours. Ze boden bezoekers een unieke kans een kijkje achter de schermen te nemen bij dé horecatop van Nederland. Want ben je te gast bij een SVH Meester, dan ben je verzekerd van een horecabelevenis op niveau. Onder anderen SVH Meesterkoks Ron Blaauw, Jeroen Robberegt, Harald Hovenkamp en Robert Kranenborg deden mee. 

Opleiden (nieuwe) medewerkers een must 
SVH blijft ook deze tweede editie partner en doet wederom volop mee aan dé horecadag van het jaar. Ricardo Eshuis, directeur SVH, kijkt uit naar een inspirerende, leerzame en waardevolle dag: ‘SVH staat achter de Nederlandse horeca. We bieden bezoekers de mogelijkheid Nederland’s beste chefs, gastheren en sommeliers te ontmoeten die actief betrokken zijn bij het opleiden van (nieuwe) medewerkers. Of je nu werkt in de horeca of een opleiding volgt: het is gewoon een heerlijk vak en 15 april laten we iedereen zien hoe je van werken in de horeca een geweldige carrière maakt.‘ 

VHC Jongens en JUSTHORECA
Ook VHC Jongens en JUSTHORECA zijn weer actief betrokken bij Nationale Horecadag. ‘Wij hebben tijdens de eerste editie van Nationale Horecadag ons Horeca Vakcollege gelanceerd en vinden het belangrijk om ook bij de tweede editie te laten zien hoe mooi het is om in de horeca te werken en je te ontwikkelen. Opleiding en ontwikkeling is het nieuwe werven binnen de horeca. Uit deze gedeelde visie is het Horeca Vakcollege ontstaan. Wij richten ons op de doelgroep die nu de horeca in willen of sindskort werkzaam zijn in onze branche, maar in het verleden in andere sectoren zijn opgeleid en werkzaam zijn geweest. Het is een groot succes. Met onze verkorte koksopleiding tot SVH Kok loopt het storm’, aldus Annet van Lohuizen van VHC Jongens en Chris van Alphen van JUSTHORECA. 

Medewerkers bedanken voor inzet
Lennart Maas sluit af met een toevoeging aan het thema van Nationale Horecadag: ‘Nationale Horecadag zal vanaf nu naast grootste open dag van de horeca, ook dé dag worden waarop werkgevers hun medewerkers in het zonnetje zetten.’ Er komen speciale Nationale Horecadag vlaggetjes, ballonnen en posters die als het aan Lennart ligt in elke horecazaak hangen op 15 april. ‘Als we met z’n allen workshops en rondleidingen kunnen organiseren voor duizenden bezoekers, dan kunnen we zeker onze eigen medewerkers eens goed bedanken voor hun dagelijkse inzet. Want zij maken de horeca zo bijzonder. Zonder hun inzet, geen horeca. Zij verdienen het op Nationale Horecadag écht eens in het zonnetje te worden gezet.’ 

Als horecabedrijf ook meedoen aan Nationale Horecadag? Aanmelden voor de tweede editie kan via www.nationalehorecadag.nl (tot november gratis, daarna vijftig euro).
 

Artikel delen