Wereldrestaurant gaat food waste tegen

Wereldrestaurant gaat food waste tegen

Restaurant Vandaag vindt een oplossing om voedselverspilling in restaurants te verminderen. 

 Het wereldrestaurant Vandaag gevestigd in Amsterdam en Breda heeft een oplossing gevonden om voedselverspilling in restaurants te verminderen met haar campagne ‘Vandaag voor Morgen’. Met deze campagne streeft het restaurant ernaar om minder eten onnodig weg te gooien.

Gratis meenemen

Met de campagne wilt restaurant Vandaag haar gasten de mogelijkheid geven om overgebleven gerechten gratis mee te nemen naar huis. Jaarlijks wordt er namelijk meer dan 55.000 ton aan voedsel weggegooid in de horeca. Dat is gelijk aan maar liefst 83 miljoen borden eten. De eigenaar van het restaurant, Jim Xu, vindt dat erg spijtig en is daarom op zoek gegaan naar een oplossing voor dit probleem. De gasten kunnen na afloop, uit de speciaal ontworpen koelkast, maximaal 2 bakjes uitkiezen om mee te nemen. Hoe leger de koelkast des te dichterbij het doel dat het restaurant wilt bereiken. De gedachte erachter is dat de bakjes mee worden genomen voor iemand die het echt nodig heeft, zodat diegene er de volgende dag lekker van kan genieten. De boodschap die restaurant Vandaag met de campagne wilt overbrengen is: 'Vandaag minder verspilling, morgen iemand blij!'. De campagne is in februari van star gegaan. Het restaurant heeft de ‘Vandaag voor Morgen’ campagne opgezet met de intentie dat meerdere restaurants dit zullen overnemen, om op deze manier samen een groter impact te kunnen realiseren op het gebied van voedselverspilling.

Artikel delen